x

Foreign Born
Person To Person

Foreign Born: Person To Person

GAFFA

Album / Secretly Canadian
Udgivelse D. 15.06.2009
Anmeldt af
Simon Christensen

San Fran-kvartettens udgangspunkt er indierock og postpunk, der i store temaer undersøger de mørke, melankolske og menneskelige fornemmelser. Den instrumentale del, som både bygger på strygere, kor, blæsere og en tung basbund, er kondenseret maksimalisme, kun lige det nødvendige og alligevel så fuld og rund. Person To Person er bandets anden plade, og genremæssigt flirter den med flere af de moderne genrer, som henter inspirationer fra 60'erne og 70'erne.

Melodierne er ikke så udforskende, som lydbilledet er flot: som de legende guitarfigurer på Early Warnings; galopperende, synkoperede, mørke, bulderende trommer på That Old Sun, de store korarrangementer eller såmænd Matt W. Popieluchs insisterende vokal, der leder tankerne mod Interpol og Black Rebel Motorcycle Club.

Mod slutningen af pladen falder energien på stemningsfulde, folk-agtige Can't Keep Time, Lion's Share og den flotte It Grew On You, hvis symptomatiske titel uagtet konkluderer Person To Person, som kun bliver bedre for hver gentagelse.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA