x
Promoe: Rust, København

Promoe, Rust, København

Promoe: Rust, København

Anmeldt af Maria Therese Seefeldt Stæhr | GAFFA

Forventningerne fyldte rummet på spillestedet Rust, da den svenske provokatør og rappende energibundt Promoe for en sjælden gangs skyld lagde vejen forbi København. Men timerne gik, og rundt om i krogene blev forventningerne så småt afløst af undren, træthed og utålmodighed. Hvornår går han på?!

Hitparaden kom - og sejrede!
Da uret rundede midnat, var det tid - bandet gik på, og den charmerende sangerinde åbnede ballet med stroferne til "New Day". Med ét var den ulidelige ventetid glemt og spillestedet kogte. Og sådan fortsatte det mere eller mindre i den time koncerten varede.

Det var hit på hit. Energi der strømmede fra den lille (og meget fyldte) scene og hele vejen ned bag i lokalet. Godt nok er Rust ikke verdens største sted, men det var alligevel imponerende, at Promoe og hans band Spiderdogs formåede at bevare intensiteten og holde gejsten hos alle - fra start til slut.

Fra soul til reggae til disco - og tilbage igen
Men det var der nok flere grunde til. Det ene er, at der er så utrolig mange hits i bagkataloget. Både Looptroop- og solo-materiale var på listen, og det var noget, der virkede. Det betød også, at det var et dejlig varieret program, med både de hårde beats, dobbelttempo-rap, soulede ballader og disco. Nåh ja, og reggae.

Der var lige en kort stund, en halv times tid inde i koncerten, hvor det blev lidt for meget reggae og lidt for lidt af den mere tunge lyd. Men efter tre-fire numre vendte de tilbage på fuld skrue, og så fik den lige en ordentlig tur, inden de lukkede det ordinære sæt med forsommerens monsterhit "Svennebanan".  

Jublen ville ingen ende tage, så selvom de påstod der ikke var mere - så var der alligevel et par af de største tilbage - blandt andet den ultimative syng-med-sang "These Walls Don't Lie" og derefter "Struggle Continues".

Svennebananerne blev hjemme
Man kan måske undre sig over, at det eneste svenske nummer, der blev spillet, var "Svennebanan" - på trods af at det nyeste, og ganske gode, album er på svensk. På den anden side var det nok noget, de færreste tænkte på, for aftenens koncert var alt i alt ganske vellykket. Ja, selv lyden overrakede positivt, så det var muligt at høre detaljer fra både guitarist og keyboardspiller.

Svennebanan er svensk slang for en døgenigt - en doven, uduelig drivert af en person. Det var der ingen, der var denne nat på Rust. Det velspillende band gav den alt, hvad de kunne - Promoe var yderst professionel og talentfuld, og publikum? Ja, de glemte heldigvis, at de havde ventet tre timer på, at han dukkede op, og fik den fest, de havde håbet og set frem til at få.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA