x
The Temper Trap : Beatday, Telt-scenen, Valbyparken, København

The Temper Trap , Beatday, Telt-scenen, Valbyparken, København

The Temper Trap : Beatday, Telt-scenen, Valbyparken, København

Anmeldt af Peter Juncker | GAFFA

Efter udsendelsen af et par opsigtsvækkende ep'er samt ikke mindst takket være en eksplosiv optræden på den indflydelsesrige musikfestival South By Southwest i Texas har pladebranchen længe summet med rygter om, at australske The Temper Trap stod på tærsklen til det store gennembrud.

Kvartettens debutplade "Conditions" er netop udkommet, og selv om den måske ikke helt har udløst den forventede flodbølge af begejstring, så har den dog høstet ganske pæne anmeldelser. 

Tidligt lørdag eftermiddag havde de hypede autraliere så lagt vejen forbi Beatday, hvor de havde fået førnøjelsen af at åbne Teltscenen. Fremmødet var af samme grund ikke overvældende, men de, der havde taget turen ind under teltdugen, blev vidne til en helt igennem solid optræden fra et både sympatisk og velspillende band.

Og selv om bandets musikalske grundformel, bestående af storladne melodier pakket ind i en fyldig dyne af guitarer, på ingen måde kan kaldes original, så fik The Temper Trap vist, at de formår kunsten at skære en god popsang og levere den på overbevisende vis

Blandt pletskuddene var den smukke signatursang "Sweet Disposition" med de ringlende The Edge-guitarer og himmelstræbende falset fra forsanger Dougy Mandagi, den lidt mere kantede og elektroniske, men ikke mindre iørefaldende "The Science Of Fear" samt instrumentalnummeret "Drum Song", som demonstrerede, at bandet også er i stand til rocke igennem -  ikke mindst bassist Jonathon Aherne, der svajede rundt og fægtede med sit instrument, som om der var gået ild i det.

"Vi er glade for at være i Danmark for at spille vores sange og måske få nogle nye venner," sagde forsanger Mandagi på et tidspunkt fra scenen. Den målsætning skal nok været blevet opfyldt, også selv om koncerten med en spilletid på blot 35 minutter måske mindede mere om en showcase end en egentlig koncert.

Men The Temper Trap fik vist, det er grund til at holde øje med dem, for potentialet er indiskutabelt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA