x
Niels Hausgaard med flere: Kulturhuset, Tønder Festival

Niels Hausgaard med flere, Kulturhuset, Tønder Festival

Niels Hausgaard med flere: Kulturhuset, Tønder Festival

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Som vanen tro tyvstartede årets Tønder Festival med en koncert torsdag aften. Og denne aften bød på en helt særlig musikalsk oplevelse i selskab med et veloplagt firkløver.

Efter en kort introduktion overlod Niels Hausgaard scenen til en lettere nervøs Signe Svendsen, som indtil nu mest har gjort sig bemærket i popsammenhæng med Rollo og King.

Men både nerverne og det poppede image måtte imidlertid en tur i skammekrogen, da Signe Svendsen på følsomste vis præsenterede publikum for henholdsvis en indlevende Seeger-fortolkning og dernæst en række spritnye selvskrevne sange, som trak veksler på intime temaer som kvindeliv og kærlighed.

Aftenens anden solist var sangeren og sangskriveren Mikael K, kendt fra blandt andet Klondyke, der ligesom de andre også havde kastet sig ud i en Seeger-fortolkning i anledningen af den legendariske folkesangers 90 års fødselsdag for nylig. Dog blev klassikeren "Turn, Turn, Turn" leveret på dansk. Herudover bød Mikael K's sæt på flere finurlige betragtninger om livet langt ude på landet og en drabelig ballade om englemagersken fra Enghavevej.

Den mere erfarne halvdel af kvartetten holdt sig heller ikke tilbage. Niels Hausgaard nærmeste væltede publikum omkuld i salen med en spøjs nyfortolkning af Dolly Parton-klassikeren "Coat Of Many Colours". I det twistede Hausgaardske univers var den mangefarvede frakke dog blevet forvandlet til en bizar hjemmesyet hat af svineører.

Allan Olsen bød ligeledes på solid underholdning og gamle hits, tilsat en god portion selvironi og humor, som fik hele salen til at synge med. I aftenens ånd blev det også til en Pete Seeger-duet med Niels Hausgaard, inden alle fire sluttede af med en fællessang.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA