x
The Beatles: Yellow Submarine (Remastered)

The Beatles
Yellow Submarine (Remastered)

The Beatles: Yellow Submarine (Remastered)

GAFFA

Album / EMI Music
Udgivelse D. 09.09.2009
Anmeldt af
Torben Holleufer

Musikken til tegnefilmen Yellow Submarine er niveauer under det meste af, hvad The Beatles nåede at udsende. Men dermed ikke sagt, at det er en dårlig plade. Faktisk nærmere en stærkt eksperimenterende en af slagsen.

Det virker nærmest som om, man ville takke George Martin for lang og tro tjeneste. I hvert fald er halvdelen af albummet fyldt op med hans nyklassisistiske musik, som langt hen ad vejen lyder som et forsøg på at gentage Igor Stravinskys balletmusik Le Sacre du Printemps, som jo også blev brugt i Walt Disneys tegnefilm, Fantasia. Men i forhold til den musik er Martins musik altså noget af en langgaber, selv om han og symfoniorkestret i det store Studie 1 i Abbey Road givetvis har haft det sjovt og i øvrigt spiller rigtigt pænt.

Dertil kommer adskillige numre, der enten findes på andre plader eller stammede fra tidligere sessions, hvor de enten havde været til overs - jeg tænker her på titelsangen, som allerede kom på Revolver, og All You Need Is Love, der dels kom som single og også var med på den amerikanske lp-version af Magical Mystery Tour - og reelt er der kun et par rigtigt gode tracks tilbage, nemlig den innovative, sjove James Bond-pastiche, Hey Bulldog og den lettere fjantede All Together Now.

Så alle gode intentioner til trods, så er denne udgivelse en parantes i et ellers fantastisk forløb.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA