x
Malk De Koijn: Studenterhuset, Aalborg

Malk De Koijn, Studenterhuset, Aalborg

Malk De Koijn: Studenterhuset, Aalborg

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Kulturnatten har fyldt gaderne i det centrale Aalborg. Særligt omkring Gammel Torv og Studenterhuset er der pres på. De 450 billetter var revet væk på rekordtid, da Malk de Koijn annoncerede, at de ville indlede deres efterårstour i byen. Onde tunger vil påstå, at der, ikke mindst efter den voldsomme Roskilde-hype, nærmest er gået mode i at skulle opleve de tre Langestranddrenge, men det står hurtigt klart, at de mange tilskuere er inkarnerede Malk-fans og klar på en solid fest.

Det afstedkommer hurtigt et enormt jubelskrig, da de første dybe beats banker ud i mørket og drengene med iskolde stenansigter fremfører deres nye Malks Toback. Hashtågerne lægger sig hurtigt i salen, og vi bliver suget dybt ind i en koncert, hvor tempoet hastigt sættes i vejret med et par mere velkendte numre.

Fåkt op i skalle og Rockstar leveres knivskarpt, og alle tre drenge fremstår både individuelt og som gruppe som yderst veloplagte. Tue Tracks beats pumper lystigt af sted, og at dømme ud fra drengenes flow har de forberedt sig nøje til deres forestående koncerter. Således nævner de også, at dette job faktisk var booket i det tidlige forår og før Roskilde.

Drengene vil intet andet end at feste med publikum, og den leg er de ekstatiske tilhørere fuldt ud med på. Selv da tempoet midtvejs i sættet skrues en anelse ned og lyset dæmpes. Her er nemlig tale om et par store syng-med-hits, henholdsvis Jagt og Jernskjorten, der hamrer de tungere beats direkte ud i den sveddryppende sal.

Festen når nye højder med De Rigtige MC'Coys og Phantastisk. Og det er lige, hvad det er. Vi har ganske enkelt at gøre med fremragende beats, knivskarpe tekster og et overlegent sceneshow, der viser, at Malk de Koijn er et af Danmarks absolut bedste liveorkestre og når ud til langt flere end blot erklærede hiphopfans.

Intet synes at kunne stoppe festen i det humoristiske og poetiske Langestrandunivers.  De letjazzede toner i den dybere Kosmisk Kaos viser, at drengene er mere en blot rablende rim, og Tue Track når også at give flere eksempler på, at han er en fremragende DJ.

Min sidekammerat tilkendegiver, at han misunder mit job. En aften som denne må jeg sende et forståeligt smil retur. Her formår tilbagevendte Malk de Koijn nemlig at tænde op under en sal, hvor 450 ellevilde mennesker danser og fester, som var der deres livs sidste aften. Således må vi have fat i karakterbogens helt tunge ende og nærmer os de magiske seks stjerner. Det er gange enkelt uimodståeligt phantastisk.

Og er der virkelig intet skidt? Jo. Periodevis driller teknikken, hvilket blandt andet gør, at computeren snyder os for Går På Gymnasium og Jim Daggerthuggert. Selvom drengene forholdsvis elegant formår at padle sig uden om de åbenlyse skønhedsfejl bliver det noteret af undertegnede, observeret af publikum og efterfølgende også kommenteret af Tue Track selv: "Vi morede os voldsomt, men vi er også perfektionister, og der var enkelte bøffer."  

Malk de Koijn spillede fredag nat til hiphopfestivalen Århus Took It. De kan desuden opleves 10. oktober på Posten i Odense, 23. oktober på Train i Århus, 24. oktober i Horsens Ny Teater, 13.- og 14. november på Vega i København samt i Amager Bio den 15. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA