x
Blind Melon: For My Friends

Blind Melon
For My Friends

Blind Melon: For My Friends

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 17.10.2009
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Amerikanske Blind Melon var i høj grad den karismatiske sanger Shannon Hoon, der gav sangene et ekstra sus fra misbrugets dødskammer. Shannon Hoon lukkede denne dør i 1995, og en kort og hektisk karriere var forbi for Blind Melon, der gav svar på tiltale over for bølgen af grunge med en langt mere flagrende og melodiøs rockmusik.

Men for et par år siden annoncerede Blind Melon overraskende deres comeback med forsangeren Travis Warren, og For My Friends er bandets første album med den nye forsanger. Og desuden et album, der allerede udkom sidste år i USA.

For My Friends er indbegrebet af amerikansk alternative eller collegerock. Det er melodiøst med masser af kantede guitarriff og bliver leveret med stor selvsikkerhed. Travis Warren synger fint og klagende, men når aldrig i nærheden af Shannon Hoon. Og sangene rammer heller aldrig niveauet fra dengang, men albummet er en udmærket udgivelse, der måske ville have klaret sig bedre uden at skulle sammenlignes med Blind Melon. Men that's business.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA