x
Anders Thrane: Ildsjael

Anders Thrane
Ildsjael

Anders Thrane: Ildsjael

GAFFA

Album / Gateway
Udgivelse D. 19.10.2009
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

24-årige Anders Thrane har taget sagen i egen hånd efter at have kastet et par udgivelser ud på cyperspace. Han udgiver Ildsjael som en helt almindelig fysisk cd, og det er et album, der viser en ganske talentfuld sangskriver, som kan vinkle både musik og tekst lidt skævt og synge med en dejlig underdrejet humor.

Der er faktisk en del Klondyke over Anders Thrane, der både i ord og tone lægger sig tæt op ad denne moderne tilgang til folkpop. Hvor Mikael K fra Klondyke har et meget fint poetisk øre, så er der stadig en hel del at arbejde på for Anders Thrane. Hans sangskrivning er umiddelbar og melodierne smittende, men det kniber med at holde niveauet hele albummet igennem.

Der er masser af underfundighed i sangen Alkoholikaos, og i titelsangen kigger han dybt indad. Ildsjael kommer med andre ord vidt omkring, og det kan være lidt svært at følge udsvingene fra det alvorlige til det muntre. Det er ofte let at dække lidt usikkerhed ind med humor, og Anders Thranes sangskrivning kræver stadig større sikkerhed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA