x
Grizzly Bear: Postbahnhof, Berlin

Grizzly Bear, Postbahnhof, Berlin

Grizzly Bear: Postbahnhof, Berlin

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

I aften er Postbahnhof fyldt til bristepunktet. Salen er pakket med "nørdelook" typer. Det emmer af introvert snobberi. Alle ligner studenter eller folk, der gerne vil se ud, som om de ingen penge har. Gad vide, om her er nogle håndværkere?

Grizzly Bear er del af ny bølge, en nouvelle vague om man vil, af musikere, der lader skønsangen, harmonier og akustiske guitarer dominere. En trend, der tæller Bon Iver og Fleet Foxes som dets absolutte ledere. Her handler det ikke om hårde attituder, vilde fagter eller flippet tøj. Det er nærmere høflighed, veltalenhed og behagelige morfarcardigans, der sætter dagsordnen. Der gøres nærmest en dyd ud af at usynliggøre sig selv.

Musikken taler for sig selv
Grizzly Bear lader nu også musikken tale for sig selv. De skønne harmonier rækker himmelhøjt og man bliver fascineret af, hvor dygtige de egentlig er. De kan virkelig synge og spille på deres instrumenter. Ja, ud over de sædvanlige guitarer og trommer lufter de såmænd også en blokfløjte og en klarinet. Meget dygtigt og veludført.

De slipper af sted med at være arthouse og stadig bevare den elementære popglød, der gør det interessant at lytte med. Sange som "Two Weeks" og "Deep Blue Sea" er gode eksempler, hvor den gode sang, krydret med lidt psykedelia, går op i en højere enhed.

Der bliver også kælet for lyden, hvilket gør det endnu mere lækkert. Man kan nyde detaljerne. Koncerten bygges flot op uden dog egentlig at have nogle store øjeblikke. Man bliver ligesom døset hen i en form for trance, hvor kun hjernen fungerer, og kroppens funktioner bliver ligegyldige. Det mærkes især, da bandet efter en time beder os om at klappe med. Det var som et lyn fra en klar himmel. Det var et helt chok at mærke kroppens grundfuntioner igen.

Blot endnu en fodnote, eller...
Der er desværre for få store momenter. Koncerten går ofte i tomgang. Mange af sangene lyder temmeligt ens. Man kunne sige, at Grizzly Bear mere er en stemning, hvor helheden er vigtigere end de enkelte sange. Efter et meget rost album og udsolgte koncerter verdenen over står de nu over for et valg.

Skal de blot være en del af en nuværende trend, og altså en fodnote i musikhistorien, eller er de klar til at indfri deres potentiale. Nemlig at lave stor musik og turde slippe deres hjerter fri og dele det med deres publikum. Jeg tror, de kan.  

Grizzly Bear spiller i Store Vega i København 24. november. Koncerten er udsolgt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA