x
Kitty Wu: Musikcaféen, Århus

Kitty Wu, Musikcaféen, Århus

Kitty Wu: Musikcaféen, Århus

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Aftenen efter at de dystre drenge i Editors har gæstet København, står de danske mestre i sørgmodig mørkerock på Musikcaféens intime scene i Århus. Efter fire års albumpause og lige så langt tid med tourbussen i garagen står det hurtig klart, at den københavnske trio har været længe ventet. I september fik bandet ros for deres fjerde plade, Someone Was Here, og i aften leverer de et stilsikkert og fokuseret sæt til den fyldte sal.

Aggresiv. Rumsterende. Mystisk. Bombastisk. Det er vanskeligt at sætte ord på den skramlende intro, der sætter skub i åbneren Love Letters, der også starter bandets seneste udgivelse. Bandet fremstår fra starten yderst tight og velspillende med Robert Lunds karakteristiske vokal i front for de guitardrevne numre.

Et par ældre sange finder vej til indledende del af koncerten, og Kitty Wu har i det hele taget formået at sammensætte en sætliste, der igennem hele aftenen fornemt veksler nyt og gammelt. De stille numre er barberet væk, vi får kun Hands In The Air som et af ekstranumrene, ellers står den på stramt kontrolleret støj. 

Koncerten igennem giver drengene plads til lange flader og udtrukne outroer, men overordnet set distancerer sangene sig ikke meget fra pladerne. Deres generelle ageren på scenen er heller ikke revolutionerende, faktisk nærmere monoton. Omvendt spiller Kitty Wu yderst stilbevidst og hamrende sikkert.

Twose Who Got Away sendes afsted med en flere minutter lang, fandenivoldsk og særdeles høj solo. Samspillet imellem Robert Lunds og Allan Schønebergs henholdsvis guitar og bas går op i en højere enhed, hvilket vækker stor begejstring i salen. Også Zero Is Your Maximum udfordrer forstærkerne og giver lejlighed til spredte luftguitarer hos de fremmødte. 

Robert Lunds lyse vokal lægger sig flot i det skærende lydbillede og lyder endnu smertefuld live, end det er tilfældet på pladerne.

Efter en time og fjorten numre leveres et stærkt ekstrasæt med tre ældre sange, der får stemningen op på koncertens højdepunkt. En koncert, hvor Kitty Wu holder konstant højt niveau uden forbiere, men også uden de forførende stjernestunder, der selv for en rutineret koncertgænger kan krybe helt ind under huden.

Publikum sendes fra det musikalske mørke og ud i den regnfulde novembernat, efter en aften der cementerer, at Kitty Wu fortsat er landets førende indenfor dyster, snigende og tung rock.

Koncerten i Århus var den sidste inden februar 2010. Her indleder bandet en ny tour, hvor til datoer og spilleplan følger i nær fremtid.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA