x
Diverse kunstnere: DR's juleshow, Aalborg Kultur- og Kongrescenter

Diverse kunstnere, DR's juleshow, Aalborg Kultur- og Kongrescenter

Diverse kunstnere: DR's juleshow, Aalborg Kultur- og Kongrescenter

Anmeldt af Jan Lambæk Hansen | GAFFA

På god juletraditionel vis er det Aalborg Kongres- og Kulturcenter, der lægger hus til tv-optagelserne til DRs Store Juleshow. To liveshows fredag den 27. og lørdag den 28. november bliver klippet sammen til et stort underholdningsprogram, som siden vises på DR's moderkanal i december.  

GAFFA var med til det første af de to liveshows i "Aalborghallen", der både bød på en flot scenografi og en meget professionel afvikling. Den store scene var beklædt med lysende "træer", og smalle lystæpper, som skiftede farve og viste forskellige julesymboler i løbet af showet, dækkede både for- og bagscene.

Og så var der jo også musikken. Om man er til julemusik eller ej, og julemusikken fyldte faktisk ikke voldsomt meget, så kan man ikke lade være med at blive revet med, når dygtige kunstnere leverer varen og samtidig bliver flankeret af DRs Underholdningsorkester og DRs pigekor. Og de fleste af de optrædende formåede da også at komme ud over scenekanten. Desuden bandt værten Felix Schmidt aftenen godt sammen, mens det dog var publikumsopvarmeren, der bedst holdt humør og stemning høj hos publikum.  

Showets 1. del
En nobelt klædt Felix Schmidt byder velkommen til showet, hvor den første optrædende er Jonas Rendbo. Han står for en de bedre musikalske oplevelser, da han giver en soulful jazzet udgave af "Let it Snow", som det store orkester spiller helt perfekt.  

Svenske Carola overtager scenen og viser sin kraftfulde stemme, da hun synger "My Way to Betlehem". Den følger hun op med en noget teatralsk udgave af salmen "Himlen i min favn".

Felix introducerer aftenens tredje optræden ved at åbne fire juleøl – en til sig selv og en hver til Lars Lilholt, Johnny Madsen og Allan Olsen, der denne aften udgør trioen Dalton. De lægger ud med at fortælle om historien bag deres egen julesang, der opstod i en drøm, som Lars Lilholt havde. En drøm, hvor standup-komikeren Linda P var Jomfru Maria, hvor Dalton var de tre vise mænd, der røg røgelse, og hvor det hele endte med en kommunal tvangsfjernelse af Jesu barn. En meget underholdende historie, der også skulle vise sig at være en underholdende julesang. Trioen sang også "Kun ganske lidt", inden de overlod scenen til Søs Fenger.  

Da tonen bliver slået an, hører man straks, at hun vil spille "Inderst inde". Et nummer, der altid får de små hår til at rejse sig på undertegnede anmelder. Og så er det jo et privilegium at høre nummeret live, når Danmarks bedste backingband spiller med. Det bliver desuden til julesangen "Glædelig jul" fra hendes side.

Outlandish holder sig fra julesangene og spiller først "Feels Like Saving the World", hvor der desværre manglede lidt gennemslagskraft fra forsanger Isam B. Da Randi Laubek træder på scenen for synge med på Isams hit "I Danmark er jeg født", løfter det hele sig heldigvis lidt.  

Med Felix Schmidt som vært, så kan man næsten ikke komme uden om lidt "Talent 09" i dette års juleshow. Derfor fik publikum muligheden for at høre et instrumentalt indslag af violinisten Vera, der spillede "New Country". 

Showets første del blev rundet af med en optræden fra årets internationale hovednavn; Michael Bolton. Ud over klassikeren "When a Man Loves a Woman", så fik publikum også en smagsprøve på noget helt nyt materiale. "Murder my Heart" var titlen på et nyt, rocket Bolton-soulnummer.

Og så forlod han scenen. Og satte showet i stå. Stilheden blev morsomt brudt af en publikummer, der forundret råbte "Hallo?". Der lød desuden et par opmuntrende klapsalver før den amerikanske stjerne vendte tilbage, nu også iført habitjakke, og sang "Joy to the World" med en overbevisende stemme.  

Showets 2. del
Aqua fik fyret op under publikum efter pausen, da de gav et medley bestående af "Back to the 80's", "My mamma Said" og deres egen julesang "Spin me a Christmas". Især René Dif sørgede for, at publikum fik hænderne over hovedet.  

Smukke Melody Gardot satte tempoet ned, da hun med sin meget fine og let jazzede stemme gav os "Baby I'm a Fool" og "Have Yourself a Merry Little Christmas". Hende må vi nok forvente at høre mere til i fremtiden. Heldigvis.  

Genert, når musikken ikke spillede, men indlevende, når den flød. Sådan vil jeg beskrive Rasmus Seebachs optræden. Han gav os både sit storhit "Engel", hvor pigekoret hjalp godt til, og den nye "Den jeg er".  

Oh Land leverede det mere pudsige indslag i showet med sin noget specielle stil. Og det mener jeg skam udelukkende positivt. Klædt som et snefnug i tyl, der ledte tankerne hen på hendes balletfortid, sang hun "Audition Day", som tidligere har været "Ugens Uundgåelige" på P3. Hun sang dog også en flot udgave af "Når du ser et Stjerneskud", hvor hun blev akkompagneret af tidligere "Talent 09"-dommer/kommende tv-vært/pianist Nikolaj Koppel... på piano.

Showet blev også præget af et, for Aalborg, lokalt islæt, da bysbarnet Mohamed Ali fyrede op for sin "Rocket". Han lød godt live og vandt publikum med sin charmerende stil.    

Inden Big Fat Snake kom på scenen med "Different Day" og "Up in the Sky", fik publikum valuta for licenskronerne, da DRs pigekor sørgede for englesang, og DRs underholdningsorkester spillede himmelske toner og således forkælede vores ører med "Her kommer Jesus dine Små".

Den walisiske sopran Katherine Jenkins sluttede aftenen med "Angel" og sin egen fortolkning af Evanescence-hittet "Bring me to Life". Dog gjorde Michael Bolton hende selskab på scenen, da de i fællesskab lukkede showet med "Oh Holy Night", hvor de begge, på hver deres måde, viste deres stemmepragt.

Jeg skrev indledningsvist om dygtige kunstnere, der leverer varen. Det gjorde de fleste, som sagt, også. Men der vil altid være nogen, der gør det bare en smule bedre end de andre. Derfor kan det være svært at bedømme et show med så mange forskellige optrædende. Alligevel sniger vurderingen sig samlet set op på fem julestjerner takket være det flotte helhedsindtryk, hvor der skal gives roser til lyd, lys, scenografi og afvikling – og bare god underholdning.  

Bedøm selv, når showet vises på DR1 den 20. december. Og så vil Aalborg glæde sig til at åbne byportene, når julekaravanen, forhåbentlig, vender tilbage næste år.

DR's juleshow afvikles også i Aalborg Kultur- og Kongrescenter lørdag den 28. november. Her optræder Jonas Rendbo ikke, men til gengæld kommer Malena Ernman og Jamie Cullum.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA