x
Vampire Weekend: Contra

Vampire Weekend
Contra

Vampire Weekend: Contra

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 11.01.2010
Anmeldt af
John Fogde

Det er blevet hverdag for vampyrerne, der i 2008 blev rost for deres fortrinlige debutplade. Amerikaniseringen af afropoppen overrasker ikke længere, og dermed er en smule af den oprindelige charme også forsvundet. Men heldigvis er evnen til at skrue fængende popsange der stadig, og så gør det mindre, at ordene, der kommer ud af Ezra Koenigs mund, ikke giver megen mening.
Det er dog stygt at skulle gennem den autotunede California English, hvor det irriterende fænomen kvæler en sang, der under andre omstændigheder måske kunne have fungeret. Så er der mere ræson i den hæsblæsende Cousins, hvis heftige trommer og hurtige guitartema sætter tempoet for anden halvdel af pladen, der står særdeles stærkt. Det er også her, man finder Diplomat's Son, hvor subtile elektroniske elementer fint understøtter reggaerytmen og tilføjer et nyt element til bandets lyd.
Så selvom nyhedsværdien er væk, så er der heldigvis stadig en del at komme efter på et album, hvor bandet nuancerer deres udtryk og stadig har melodierne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA