x
Frank Ziyanak: Shadowboxer / Wife Material

Frank Ziyanak
Shadowboxer / Wife Material

Frank Ziyanak: Shadowboxer / Wife Material

GAFFA

Download / www.frankziyanak.com
Udgivelse D. 17.01.2010
Anmeldt af
Erik Barkman

Dansk rocks arbejdsnarkoman slår til igen. Efter en længere række album med konstellationer som Death To Frank Ziyanak, Wong Boys og Gezus Chrystler albumdebuterer Ziyanak i eget navn med hele to dugfriske soloudspil, begge til fri afbenyttelse på www.frankziyanak.com.

Shadowboxer skruer silkeborgenseren bissen på – "fuck with me and you get fucked," forsikrer han i Npop. Stilmæssigt ligger sangene i umiddelbar forlængelse af Death To Frank Ziyanaks afskeds-ep (DTFZ ) med masser af symfoniske synths, tunge beats, vokaleffekter og skumle stemninger. Shadowboxer savner vel lige den sidste finish, man med rimelighed kunne forvente af en officiel albumudgivelse, men rummer rigeligt med stærke melodier og finurlige idéer til at retfærdiggøre et download.

Betydeligt mindre udgivelsesklar er Wife Material, der ofte lyder mere som en samling skitser end et egentligt album. Emner som forelskelse og familie dominerer den udadvendte samling sange, der samlet set ligner et elektronisk livtag med Ziyanaks fortid som garagerocker. Spøjse samples, udsyrede guitarsoloer og undervandsvokaler præger den lystige dekonstruering af rock-klichéer. Det kommer der momentvis lytteværdige numre ud af, f.eks. det maniske instrumentalnummer 0-305-3 eller den svale popsang Loved, men overordnet set fungerer Wife Material bedst som en guidet rundtur i troldmandens værksted – et indblik i, hvordan sangidéer ser ud, før de bliver til sange.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA