x
Analog Nord: Friendly Fire

Analog Nord
Friendly Fire

Analog Nord: Friendly Fire

GAFFA

Album / Jr Music
Udgivelse D. 25.01.2010
Anmeldt af
Ras Bolding

Analog Nord fra Færøerne er næppe et navn, der vækker den store genklang hos den brede befolkning herhjemme, og "Friendly Fire" er da også gruppens debutalbum, udsendt på Færøerne i december sidste år, og nu altså også her til lands i år. I presseskriftet, der følger med "Friendly Fire", gør gruppen opmærksom på, at de med deres album ikke forsøger at genopfinde den dybe tallerken, og i en tid, hvor popindustrien vel nærmest sætter en ære i at overbyde med latterlige superlativer, er det faktisk befriende med en ærlig indstilling til tingene, så tak for det herfra!
 
Musikalsk placerer Analog Nord sig et sted mellem electro- og indiepop, med plads til både synthesizere og elguitarer, dansable numre og ømme ballader, og de har generelt ret godt tag om håndværket. Produktionen virker gennemført, helt klart med retning mod radiofladen og den stilrene popsang, med vokaler helt i front og rytmik ikke for langt fremme i lydbilledet. Og det fungerer egentlig fint for gruppen på flere numre, såsom "1979", "China Girl" og "Raw", men der er også flere sange, der i mine ører, læner sig for tæt op ad den anonyme ballade med direkte afsæt i popmusikkens lidt for slidte ABC, som når det på "Old School" hedder "I feel for you. I hope to be with you. You are my destiny." Nåja, kan man sige, det er vel den slags, man hører i radioen hver eneste dag. Ja, netop.
 
Analog Nord har fat i flere gode elementer, men hefra savner jeg lidt mere personlighed, at der tages flere chancer. I sine bedste øjeblikke ender gruppen nemlig med at lyde som Melody Club, Nephew eller Spleen United, og man kan sige, at det gør Melody Club, Nephew og Spleen United jo fint nok i forvejen. "Friendly Fire" bliver derfor, i mine ører, en lidt blandet fornøjelse, men bestemt ikke uden sine kvaliteter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA