x
Rasmus Seebach: Godset, Kolding (turnéstart)

Rasmus Seebach, Godset, Kolding (turnéstart)

Rasmus Seebach: Godset, Kolding (turnéstart)

Anmeldt af Troels Frøkjær | GAFFA

Jeg tror, det var Allan Olsen, der engang blev spurgt af en journalist, om hans sange kom fra hjertet, hvortil han svarede noget i denne retning: "Det ved jeg ikke, men jeg forsøger at få dem til at ramme lytterens hjerte. Gør de ikke det, bliver det uinteressant".

Rasmus Seebachs sange har ramt ikke mindre end 93.000 pladekøberes hjerter. Folk i alle aldre. Jeg tror, en del af den forklaring, ud over de gode popsange, og at han synger godt, ligger i, at Rasmus Seebach synger fuldkommen ukrukket hverdagsagtigt  fra eget hjerte - pop uden pis. Det kan lytterne mærke og lide ham for. Rasmus Seebach virker nærmest kejtet på en scene, og ligner for mig at se alt andet end en cool popstar, men alligevel var der pigeskrig og fællessang på Godset i Kolding i aftes i en grad, man kun sjældent oplever med en dansk kunstner. Det var en fornøjelse at overvære.

Rasmus Seebach har tidligere spillet landet tyndt alene på diskotekerne med et sing-back-show, men på Godset var han for første gang i selskab med et stort velspillende band, der dog noget af tiden spillede noget anonymt. Det var en skam, for man fornemmede, at der var nok at give af, men mon ikke det retter sig i løbet af turnéen. Seebach og det seks mand store band stod stort set distancen gennem den en time og ti minutter lange koncert.

Rigtig mange blandt det tætpakkede publikum kunne tilsyneladende nærmest alle tekster udenad på de 12 sange, som Seebachs debutplade indeholder, og det var vel og mærke ikke kun på omkvædet, men lige fra første vers, at publikum mange gange overdøvede Seebach selv.

Højdepunkter var den smukke "Under Samme Sol", hvor drømmen om en bedre verden undgår at blive banal: "Det er ikke sult og nød, der gør folk kriminelle, i Danmark er det, fordi de keder sig ihjel. Jeg tror, at alle mennesker er gode indeni, men nogle føres ned ad den helt forkerte sti," sang Seebach.

Den smukke "Engel" fik vi i to versioner: Første alene med Seebach på klaver, og som sidste ekstranummer med fuldt band i en flot koncertafslutning.

Mindre stærke sange som "Til Dig" faldt derimod lidt til jorden i koncertens akustiske afdeling.

Jeg er helt overbevist om, at far Tommy på denne Grand Prix-aften sad i sin himmel og var pavestolt af sin søn, da han sang en sønderknusende version af Rasmus Seebachs mest rørende og personlige sang "Den Jeg Er", "Syng knægt, bare syng, og det gør jeg så, ka' du høre mig?", og derudover som ekstranummer spillede sin fars Grand Prix-sang "Disco Tango" i en fin opdateret version.

Samtidig kunne Rasmus Seebach i øvrigt fra scenen fortælle, at det var bandets bassists kæreste, der netop havde vundet Det Danske Melodi Grand Prix, der foregik i Aalborg samtidig med aftenens koncert.

Pudsigt sammentræf!

På alle måder en personlig og varm aften.

 

Rasmus Seebachs Danmarksturné fortsætter til:

12/2 Slagelse Musikhus

13/2 Magasinet, Odense

18/2 Vega, København

19/2 Vega, København

20/2 Train, Århus

26/2 Tobakken, Esbjerg

27/2 Skråen, Aalborg

23/4 Vega, København

24/4 Train, Århus


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA