x
The William Blakes med gæster: Lille Vega, København

The William Blakes med gæster, Lille Vega, København

The William Blakes med gæster: Lille Vega, København

Anmeldt af Line Weldingh | GAFFA

Det var let at glemme, at det var søndag aften, da The William Blakes spillede fastelavnskoncert for et udsolgt Lille Vega. Publikum, der var klædt i alt fra ko-kostumer til kongekroner, var en skov af arme fra de første toner af intronummeret, "Secrets of the State".

Og jeg er sikker på, jeg ikke var den eneste, der havde store forventninger til Kristian Leth og co's anden fastelavnskoncert . Ud over et udklædt The William Blakes og liveband, der bestod af medlemmerne fra opvarmningsbandet Are We Brothers?, skulle aftenen nemlig byde på hele ni gæste-optrædender.

De første gæster var The Storm, der få dage før koncerten havde meldt sig til at støtte det gode formål - alt overskud gik til nødhjælp i Haiti. De blev mødt af et bragende bifald fra den fyldte sal. Desværre overdøvede den dunkende bas og de fire guitarer næsten fuldstændig Pernille Rosendahls lyse stemme i "Reality".

Aftenen fortsatte med pletfri udgaver af hits som "Secretly" og "Science is Religion" blandet med gæsteoptrædender. Blandt andet leverede Nikolaj Steen i selskab med trommeslagerne Fridolin Nordsø og Birk Nevel en fed "stoledans-lignende" seance under "No Matter What", hvor de skiftedes til at besætte de to trommer.

Klezmer-orkestret Mames Babeganush gav en fantastisk intro til "Our Moment", der fik salen til at hoppe, men aftenens højdepunkt var klart Tue Wests bidrag til "It Looked Like Us". Singer-songwriteren havde tilsyneladende overrasket bandet med en helt ny version af nummeret dagen før koncerten. Og ud over at Tue West til tider måtte gentage sig selv på grund af problemer med at se teksten, var hans singer-songwriter-version af sangen fra albummet "Dear Unknown Friend" en dejlig, forfriskende overraskelse.

Gid der havde været flere af dem. Der var ikke en finger at sætte på The William Blakes' spil og performance. Men taget i betragtning af det kæmpe potentiale, ni gæsteoptrædender gav mulighed for, tog indie-bandet alt for få chancer, og de fleste af numrene lignede alt for meget originalversionerne.

Derfor var jeg ikke helt oppe i skyerne efter en ellers kogende koncert, der sluttede med en overraskelse i form af afterparty med dj Keld Tolstrup.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA