x
Lars & The Hands Of Light: Studenterhuset, Aalborg

Lars & The Hands Of Light, Studenterhuset, Aalborg

Lars & The Hands Of Light: Studenterhuset, Aalborg

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Jamen, så skål da. Turen fra København til det snedækkede Aalborg havde tydeligvis været en våd omgang. Bandet måtte oven i købet smide det annoncerede opvarmningsnavn, Kim Las, af undervejs med en influenza, der også havde sat sine spor hos Lars & The Hands Of Light. Ingen af delene forhindrede dog bandet i at levere en times herlig, om end lidt rutinepræget, retropop foran et forholdsvis stort nordjysk publikum.

GAFFA har to gange tidligere anmeldt bandet i forbindelse med opvarmningsjobs for mere etablerede navne som I Got You On Tape og The Raveonettes, men i forlængelse af debutalbummet, "The Looking Glass", har de netop indledt en større tur rundt i hele landet.

Sættet indledes med "Stranger To The Sea". De to frontvokaler er for overskruede og markante og giver slet ikke plads til den rytmesektion, der består af blandt andet tamburiner og minicongas. Det bliver heldigvis gradvist bedre, som koncerten skrider frem.

Musikalsk varieres det elektriske med det akustiske, og vokalmæssigt giver søskendeparret Lars og Line Vognstrup specielt på den tidligere P3-uundgåelige "Hey My Love, Hey Love!" samt albumtitelnummeret "The Looking Glass" eksempler på, hvor godt deres stemmer kan klæde hinanden.  

Selvom Lars & The Hands Of Light er et nyt og mere eller mindre ubeskrevet blad på den danske musikscene, har frontfigur Lars "i lommen" Vognstrup et imponerende CV, der blandt andet tæller bands og projekter som Raunchy, Wolfkin og Money Your Love. Det er da også Lars, der mere end nogen andre er centrum for det fem mand brede bands optræden.

Søster Line slår sig først for alvor løs på den kommende single, "Multicolored", der med sit twistede up-tempo sætter munter kolorit på et til tider halvkedeligt sæt. Samme tendens går igen på afslutningsnummeret, "Three To The Floor". De mere løsslupne og dansevenlige toner klæder i den grad Lars & The Hands Of Light, der ellers i lidt for høj grad dyrker klichéer fra de seneste 40 års pop-rockhistorie.

Hverken på plade eller live genopfinder Lars & The Hands Of Light den dybe musikalske tallerken, men de serverer med smittende spilleglæde en halv snes hitpotentielle popperler i løbet af en hyggelig time.

 

Lars & The Hands Of Lights turné fortsætter til:

20/2 Kansas City/Odense*
25/2 Studenterhuset/Århus*
26/2 Fermaten/Herning*
27/2 Kulisselageret/Horsens
5/3 Loppen, København*

*: med Kim LAS som support og dj


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA