x
Thomas Helmig: Musikteatret Holstebro

Thomas Helmig, Musikteatret Holstebro

Thomas Helmig: Musikteatret Holstebro

Anmeldt af Troels Frøkjær | GAFFA

I Holstebro har vi en overdimentioneret stor sort metalfirkant stående midt i byen. Den var oprindeligt tiltænkt Hans Kongelige Højhed Peter Schaufuss og skulle have heddet "Dansens Teater". Jeg husker ikke længere, om Schauffuss blev smidt ud af byen, eller om han selv valgte at rejse, men tilbage står dette monoment over politisk dårskab og kulturelt blålys.

Et af de første større rytmiske musikarrangementer i dette sorte metalmonster var gårsdagens koncert med Thomas Helmig og hans ti mand store band. 1400 mennesker var mødt op i deres fineste tøj og havde nok forventet en flot lydoplevelse i dette kulturelle tempel. Den store lydoplevelse udeblev desværre, selv tæt på lydmikseren.

Folkefesten udeblev til gengæld ikke, og der blev sunget lystigt med på alle de klassiske Helmig-hits koncerten igennem. Og dem var der mange af. Thomas Helmig entrerede scenen haltende med stok og et lumsk smil og smed derefter stokken i kulissen, mens han satte i gang med tre sange fra det seneste ganske fine "Tommy Boy"-album.

Herefter var vi på et kort besøg i Helmigs engelske afdeling, inden vi fik den nye "Jeg Bløder". En sjov lille funky sag. Den nye fine kærlighedsballade "Kiosk" fungerede fint, inden salen gik amok i monsterhittet "Stupid Man" fra en af Helmigs mest succesfulde plader af samme navn.

Bandet driblede snildt mellem de forskellige musikgenrer i den over to timer lange koncert, uden dog på nogen måde at gøre noget voldsomt musikalsk indtryk. Men Helmigs smittende charme trak de fleste stik hjem. Det nye hit "100 Dage", som på pladen synges sammen med Medina, blev sunget sammen med en af Helmigs korpiger, inden vi fik de klassiske hits "Nu Hvor Du har Brændt Mig Af" og "Dagen Efter Dagen Derpå". En af aftenens mest vellykkede sange var den gamle "Midnat I Europa", som er ligeså dejlig den dag i dag, som da den blev skrevet af en meget ung Helmig i 1986 til pladen "Thomas Helmig Brothers 2".

Alt i alt en glad aften i den sorte firkant uden de store overraskelser eller skuffelser. De 1400 gæster fik, hvad de havde betalt for. Lad os håbe på flere større rytmiske musikarrangementer i Musikteatret Holstebro, nu da dansens kejser har forladt byen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA