x
William Orbit: Odyssey

William Orbit
Odyssey

William Orbit: Odyssey

GAFFA

3 x CD / VME
Udgivelse D. 15.03.2010
Anmeldt af
Ras Bolding

Odyssey er egentlig ikke et William Orbit-album i traditionel forstand, nej, her er tale om en samling af, hvad Orbit selv beskriver som en række yndlingsnumre - og der er mange af dem. Ikke mindre end tre fyldte cd'er er det blevet til, så man får da om ikke andet noget for sine penge, hvis man hører til dem, der stadig betaler for musik. Jeg er dog ikke sikker på, at det er det betalende - og dermed ældre - segment, som Orbit her henvender sig til, for på de tre cd'er er der kun to numre, der stammer fra før 1990 - to og en halv, hvis man medregner et dance-mix af Ultravox-klassikeren Hymn, der jo oprindeligt er fra 1983.
 
Jeg har aldrig rigtig kunnet beslutte mig for om det dér med at bede kunstnere om at udgive compilations med deres yndlingsnumre er en god idé, eller bare lidt spild af tid. Sagen er jo den, at den slags projekter altid ender som lidt af en rodebunke, og i den henseende synes jeg ikke Orbit adskiller sig nævneværdigt. Han forsøger sig med en opdeling, hvor første cd er chillout- og lounge-orienteret, mens tredje cd er dance og techno (og her er Trentemøllers Sunstroke i øvrigt et af de klart mest interessante numre), mens cd'en i midten er en overvejende funky affære, men med spor af både lidt lounge og lidt techno.
 
Den genre-orienterede opdeling fungerer såmænd fint nok, men jeg ved ikke, om det hele bliver mere interessant af den grund. Jeg sidder til syvende og sidst tilbage med en blandet smag i munden, for flere numre fungerer ganske godt og byder på gode idéer - og de findes spredt ud over alle tre cd'er. Men samtidig er der også numre, der helt og aldeles styrer uden om mine egne smagsløg, og hvor vi er på fe' party i provinsen- og shake yo' ass-niveau. Ydermere slår det mig, at ikke så få af numrene på cd 1 læner sig kraftigt op ad Airs Moon Safari, mens Blank & Jones' Desire (Ambient Mix) lyder som et skjult bonusnummer på Mike Oldfields The Songs Of Distant Earth - vi er næsten for tæt på lydmæssigt. Det hele er dog, og det undrer vel ikke, nu det er Orbit, der har udvalgt, hamrende flot produceret, så har man først og fremmest et krav om, at musikken skal være vellydende, alle detaljer veldefinerede, så bliver man ikke skuffet. Personligt giver jeg dog tre stjerner, for det må signalere, at her bydes på både rigtig fine numre undervejs, men også det modsatte.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA