x
George Duke: Amager Bio, København

George Duke, Amager Bio, København

George Duke: Amager Bio, København

Anmeldt af Morten Buschmann | GAFFA

Funkvirtuosen George Duke spillede blændende i Amager Bio onsdag, men repertoiret var identisk med koncerten i Tivoli sidste år, og flere af bandmedlemmerne skuffede

Den amerikanske mesterpianist George Duke annoncerede i begyndelsen af showet, at det var det første gig på dette års Europaturné. Men det undskylder ikke, at der var bøffer nok til en hel burgerkæde. For på nær et eller to numre havde funkholdet valgt præcis de samme numre som i Tivoli 2009. At George Duke er en af verdens bedste og mest unikke funk-pianister, er der ikke tvivl om, og kom man kun for at lytte til ham, blev man ikke skuffet. Der var masser af fede soli både på synth, flygel og hans særlige bærbare guitarlignende synth The Dukey Stick.

Duke var i topform, men det kan man ikke sige om hans guitarist Jeff Lee Johnson, der spillede, som han havde røget et kilo Christiania lige inden showstart: Grim guitarlyd, fjumrende mange fejl og en søvngængeragtig performance.

Som sidste år var vægten lagt på Dukes seneste album "Dukey Treats". Good clean westcoast funk, et par James Brown og Sly Stone-covers, lidt ondskabsfuld – men skarpskåren – fusionsjazz og en enkelt smuk jazzballade til sangerinde Shannon Pearson. God variation og på musikernes egne præmisser, men med alt, alt for få af Dukes grov-swingende hits.

Lydmand var Dukes personlige studietroldmand Erik Zobel, men han kunne ikke redde, at trommeslager Gordon Campbell overspillede, som om han dækkede over manglende kendskab til repertoiret. Og at Mike Manson konstant overbroderede sit spil og havde en olm dyb baslyd, der overdøvede meget af lydbilledet.

Først hen modslutningen kom der kog i publikum med den slowswingende "Reach For It" og det fantastiske latin-funk-hit "Brazilian Love Affair" tilbage fra 1979.

Trods rod, overspil og en død guitarist reddede George Duke den selv i land med et gigantisk nærvær, showmanship og blændende friskt og innovativt keyboardspil. Ganske godt gået af en herre på 64 år! Kom bare igen, men tag flere af dine hits med, George, og måske et par nye bandmedlemmer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA