x
Brødrene Damp: Brødrene Damp

Brødrene Damp
Brødrene Damp

Brødrene Damp: Brødrene Damp

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 08.04.2010
Anmeldt af
Stefan Hansen

... eller gøre festen uforglemmelig.

Det er svært at være ufarvet, når det er ens teenagehelte, der anmeldes (Søren Rislund og Øyvind Ougaard udgør 2/3 af Brødrene Damp, sidste mand er Kalle Mathiesen), men jeg vil gøre et forsøg. Med lad mig først opsummere albummet, så vi ved, hvad vi snakker om. Brødrene Damp er – med tre ord – galskab anno 2010. Mere præcist kan jeg ikke komme det, men lad mig prøve at uddybe.

Fra den MC Einar-agtige "Allergisk Reaktion" til nummeret "Skab" – der lyder som Palle, Polle & Ruth på harsk hash – minder Brødrene Damp mest af alt om Brødrene Damp. Det er bestemt ikke en musikalsk metervare, men særdeles særpræget og exceptionelt excentrisk. Men selvom en vis grad af originalitet er en nødvendighed for kunstnerisk merit, så er originalitet ikke nok i sig selv. Så 48.000-kroners spørgsmålet er nu: er der mere end dét?

Og svaret er: Ja, det er der. Der er nogle vanvittigt morsomme passager, og en hel del passabelt morads. Og ud over rap indeholder pladen også blues, cirkusmusik, jazz og fransk fortovs-ramasjang, så der er noget for enhver smag, hvis miksturen vel at mærke indtages i små – ganske små – bidder. Fortæres hele lortet på én gang, er bivirkningerne uundgåeligt kvalme og karrusel-opkast.

Kort sagt: Pladen burde komme med en indlægsseddel, og havde i så fald fået fem – og ikke tre – stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA