x
The Rumour Said Fire : Pop Revo, VoxHall, Århus

The Rumour Said Fire , Pop Revo, VoxHall, Århus

The Rumour Said Fire : Pop Revo, VoxHall, Århus

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke havde set det komme – at The Rumour Said Fire ville blive SÅ store SÅ hurtigt. De har lavet en fremragende single ("The Balcony") og en glimrende ep ("The Life And Death Of A Male Body"), men det er der jo heldigvis mange, der har, uden at de ser skyggen af en hitliste. Men heftige P3-afspilninger, en P3 Talent-pris og liveoptræden i prime time i DR2 – og vupti, ind på toppen af hitlisten, langt over eksempelvis I Got You On Tape, der ellers har fået lignende P3-eksponering, ja, tilmed den helt store P3 Pris.

The Rumour Said Fire har faktisk fået så meget vind i sejlene, at de allerede har fået anti-fans. "Nå, du er også hoppet med på den vogn", udtalte en kollega med foragt i stemmen, da jeg spillede deres ep forleden på GAFFA-kontoret. "Det er jo bare en Simon & Garfunkel-kopi", fortsatte han, og den har jeg – og givetvis også The Rumour Said Fire - hørt før. Min ærede kollega måtte dog indrømme, at resten af ep'en er noget mere elektrisk og rocket end det akustiske storhit "The Balcony" - og at The Rumour Said Fire dermed er andet og mere end bare et plagiat.

The Rumour Said Fire lagde dog ud i den bløde ende med sanger Jesper Lidang alene på scenen med sin akustiske, akkordspillede guitar i den endnu uudgivne, ganske smukke sang "The Arrogant" med hans karakteriske lyse vokal i front. Undervejs i nummeret kom Søren Lilholt ind med sin elegant klingende elektriske, fingerspillede guitar og supplerede med sine flotte, lidt dybere vokaler, som lagde sig som en blød dyne under Lidangs røst. Herpå blev bandet fuldendt med bassist Kasper Nissen (som også sang lidt kor) og trommeslager og slagtøjsspiller Christian Rindorf, og vi fik endnu en ny sang, "China Says Protest". Endnu et afdæmpet nummer med flotte vokalharmonier mellem Lidang og Lilholt, inden der kom mere strøm og tempo på i de to næste sange, de ligeledes uudgivne "Sentimentally Falling" og "Sanctuary". Fik jeg nævnt, at alle fire numre var fortrinlige?

Let ulden lyd

Publikum var glade, men dog noget tilbageholdte, og der skulle en sang fra ep'en, "Evil Son" til, før salen for alvor vågnede op. Under dette glimrende nummer bemærkede jeg dog en let skinger lyd på de ellers flotte vokaler, ligesom der var en anelse for meget diskant på bækkenerne, og det var svært at høre teksterne. Jeg vil slet ikke afvise, at det var min hørelse, der var ved at stå af efter to en halv times Pop Revo-musikbombardement (dog primært nydt med ørepropper), men da lyden igen var fin under Caribou-koncerten efter The Rumour Said Fire, vælger jeg at lade tvivlen komme mig og ikke band og lydmand til gode. Lyden var på ingen måde dårlig, men når et bands lyd i så høj grad er bygget op omkring vokalharmonier, så skal den altså sidde lige i skabet, og det gjorde den ikke helt. I hvert fald ikke hvis man sammenligner med eksempelvis den koncert, de åndsbeslægtede, flittigt vokalharmoniserende Kings Of Convenience gav på Train i oktober 2009 (læs anmeldelse af koncerten), men det er også en af de bedst lydende koncerter, jeg har hørt i nyere tid.

Efter endnu en sang fra ep'en, "In The Sour", og en ny sang, "Alien", fik vi så det, de fleste så frem til: Storhittet "The Balcony", der fik fællessangen frem i hele salen – i hvert fald på de mange "la-la-la"-passager; selve den ganske ordrige tekst er der endnu ikke så mange, der har fået ind under huden bortset fra kortere passager. Heller ikke jeg. Men så kan man jo gå hjem og høre ep'en igen. Og igen.

To yderligere ep-numre, "Dance" og "The Post Mortem Make Us Men" fulgte, inden The Rumour Said Fire lukkede og slukkede med nok en ny sang, "My Dark Skin". Endnu en fin, fin sang, som gav yderligere grund til at forvente noget stort, når The Rumour Said Fire udgiver deres fuldlængde-debutalbum til efteråret. Om de vælger at tage "The Balcony" eller andre sange fra ep'en med på albummet, vides ikke. Men at dømme efter koncerten er The Rumour Said Fires lager af gode sange i hvert fald langt fra udtømt, om end jeg ikke hørte en ny "The Balcony" denne aften. Men andet kan bestemt også gøre det, og bortset fra de omtalte lydmæssige småproblemer var The Rumour Said Fires Pop Revo-koncert én lang fornøjelse. Jeg kan næsten ikke vente på albummet.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA