x
Dansk Fløde: Spot Festival, Ridehuset, Århus

Dansk Fløde, Spot Festival, Ridehuset, Århus

Dansk Fløde: Spot Festival, Ridehuset, Århus

Anmeldt af Torben Holleufer | GAFFA

Med en baggrund i dancescenen i begyndelsen af årtusindet, er det altså en original gang punk tilsat teater og satire, som det københavnske orkester Dansk Fløde diverterede med på Spot. For de kunne en ting, som synes glemt i dag, nemlig at være toitalt blottet for at tage sig selv alvorligt, og improvisere når øjeblikket kaldte på det. Ligesom de altså har nogle fantastisk medrivende forløb, som har det med at bringe gamle grupper som Devo og Talking Heads frem på netrhinden.

Det er en ny version af gruppen, og de havde altså i Rikke Li fundet en sangerinde, der kunne respondere med raphed som en havnearbejder, og som kunne træde i karakter med en diktion som en fuldblods punksanger. Teksterne er centrale og for det meste på dansk, og omhandlede almindelige dagligdags problematiker, som parforhold og fede svin på barer, som troede, at de kunne købe en pige for en drink. Efterfølgende tilbød jeg selvsagt en af de udleverede drinksbilletter. Uden effekt.

Bandet evner at spille med en fed tyngde, når der er behov for det, og så var de hamrende medrivende, ligesom der var grove hints til Talking Heads' "Psycho Killer" midt i det hele, sådan bare for liren. Og Spot kun er korte showcases, så evnede Dansk Fløde at skabe en egen verden af politisk teater, som ustandselig kaldte på grinet.

Så fint, modigt og frem for alt originalt indslag af en karakter, der var aldeles uden for nummer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA