Quadron : Spot, Pickup Scenen, Århus

Quadron , Spot, Pickup Scenen, Århus

Quadron : Spot, Pickup Scenen, Århus

Anmeldt af Simon Mikdal Andersen | GAFFA

Et forventningsfuldt publikum foran Pickup Scenen vokser kontinuerligt op til koncerten med den danske soul-gruppe Quadron, der er skabt af Boom Clap Bachelors-medlemmerne Robin Hannibal og Coco O. At den elektroniske soul-genre ikke umiddelbart er et så udbredt fænomen inden for en dansk musikkontekst, kan være grunden til det store fremmøde denne aften, men folks nysgerrighed bliver dog sat på en prøve, da koncerten er ramt af små ti minutters forsinkelse.

Forløsningen kommer, da musikeren og produceren Hannibal og sangerinden Coco sammen med to backing-musikere indtager scenen klædt i hvidt. Deres sæt indledes med nummeret Tone, hvor en nøgen intro skærper opmærksomheden omkring frontkvindens rene vokal, som med et påtvinger sig opmærksomhed – og det er ikke en dårlig ting. Den forførende kvindevokal leveres nemlig utroligt sikkert og overbevisende hele koncerten igennem. Coco formår rettidigt at skifte imellem den karakteristiske, mere stille stemmeføring og de mere kraftfulde udtryk, der tilsammen er med til at skabe dynamik i lydbilledet.

Vokalen krydres vellykket med blanding af velkendte instrumenter som trommer, Rhodes og bas og mere moderne elektroniske lydkilder, som tilsammen skaber et sammenhængende udtryk med glædelige referencer til den legendariske Motown-lyd. Quadron mestrer de stille kompositioner, men udmærker sig specielt, når de inkorporerer funk så som på nummeret Jeans. Når gruppen bliver funky, kan ingen undgå at bevæge kroppen bare en smule.

Som forsangerinden selv giver udtryk for, så er det altid farligt at afslutte en koncert med et stille nummer og så oven i købet et cover-nummer. Men Quadrons soulede fortolkning af Skousen & Ingemann-klassikeren Herfra Hvor Vi Står viser sig med hjælp fra Turboweekend-forsanger Silas Bjerregaard at være en værdig afslutning. Flere venner og kærestepar slynger armene om hinanden, og man efterlades med en kærlig følelse i kroppen og et smil på læben.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA