x
Specktors : Spot, Officerspladsen, Århus

Specktors , Spot, Officerspladsen, Århus

Specktors : Spot, Officerspladsen, Århus

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Er Spot-publikummets banddikterede øredøvende råberi i sig et kvalitetsstempel? Jeg spørger efter at have oplevet de københavnske rappere i Specktors. Og jeg spørger, fordi jeg er i tvivl, om jeg forstår bandet ordenligt. Hvis formålet alene er at holde fest og underholde, er missionen veludført.

Såfremt drengene har noget på hjerte, hvilket jeg både håber og tror, kom det aldrig for alvor til udtryk på Officerspladsen fredag aften. Vokalerne var som oftest for overskruede, og det gjorde det svært - tæt ved umuligt - at fange mange tekstbidder.

Vi starter hos de to dj's, der pumper tunge beats ud i mellemgulvet på publikum. De tre rappere følger trop og har hurtigt teltets forreste rækker i sine hule hænder. Når drengene råber på hænder i vejret, sender publikum hænderne i vejret. Når de beordrer hop, gynger gulvet.

Selvom Specktors-drengene har omtrent samme charme som en mekanikers inderlår, kan man ikke tage hverken energi eller udstråling fra dem. Der var både ekvilibristiske udspring fra forstærkeren og improviseret klatren i lysstativet. Problemet for mig var og er, at drengenes egentlige musik og tekster stod meget utydeligt, og selv radio- og hitsingler som "Broerne Brænder" og "Hellerup Ansigt/ Amager Røv" gik lidt tabt.

På samme tid og sted sidste år satte White Pony gang i en ustoppelig fest, og i år var allestedsnærværende Pato Siebenhaar bag pulten (og i glimt forrest på scenen) hos Specktors. Han gjorde det fint, selvom det virkede lidt søgt at lade ham (som scenens vel nok mest kendte ansigt) råbe publikum op og påkalde sig hyldest.

Generelt var tempovariationen i numrene fin, og samspillet mellem de tre rappere kan der ikke sættes en finger på. Til sidst hoppede størstedelen af publikum rundt med uddelte knæklys. Det gav et gnidret billede af en krydsning mellem en påkaldt joke og et vestjysk halbal.

Men smilene stod. Det er også en særlig form for kvalitet.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA