x
Howl Baby Howl : Spot, Filuren, Århus

Howl Baby Howl , Spot, Filuren, Århus

Howl Baby Howl : Spot, Filuren, Århus

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Vi venter og vi venter uden for Filuren. En minimal sal med plads til bare 180 publikummer i et fjernt hjørne af Musikhuset. Af mange kendetegnet ved at her er yderst mørkt, nærmest sort. Sort er også umiddelbart planlægningen, der har programsat Howl Baby Howl til en koncert i den lille sal. Alt imens musikken spiller inden døre står langt over 100 mand forgæves og frustrerede uden for og venter. Vagten går ikke på kompromis med sikkerheden, der kommer én ind, når der går én ud. Sådan går det første kvarter for nærværende anmelder (og hele koncerten for flere andre). 

Da vi endelig kommer ind i mørket - og varmen - er vi vidne til et utrolig udansk band, der henter sin inspiration i amerikansk rock'n'rolls 60'ere og 70'ere. Her er guitarstøj, buldrende trommer og skærende vokal.

De tre drenge har ikke umiddelbart blikket rettet alverden imod publikum, men formår alligevel at gribe fat om deres tilhørere med en selvsikker fremtoning og numre, der bare er hamrende i ørefaldende. På alle måder sikkert og bundprofessionelt.

Imens de forreste rækker i salen både danser og skråler med, hæmmes store dele af den dog af den konstante trafik ud og ind ad døren.

Bandet pumper dog ufortrødent videre og kredser sine steder om mere surfinspirerede numre for igen at slå over i garage og rå støj. I øvrigt med Rune Kjeldsen som gæstemusiker på orgel.

"4 Letter Word" giver plads til et to piger stort gæstekor, nemlig Mette Lindberg fra The Asteroids Galaxy Tour og Cæcilie Trier fra Chimes & Bells og Choir Of Young Believers. Sammen satte de to fine småskingre toner til de accelererende guitarer, inden den tunge "Devil's Love Song" rundede koncerten pludseligt af.

Egentlig havde drengene annonceret et nummer yderligere, men efter et hurtigt taktikmøde i al offentlighed bekendtgjorde de med en vis mystik til følge: "Vi spiller ikke mere, tak fordi I kom".

Spot Festivalens erklærede mål er at give danske talenter et skub imod affyringsrampen til en større karriere i både ind- og udland. Howl Baby Howl lyder mest af alt som et band, der allerede er trådt op og væbnet til et ordenligt los.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA