x
Coco Moon : Spot, Pickup Scenen, Århus

Coco Moon , Spot, Pickup Scenen, Århus

Coco Moon : Spot, Pickup Scenen, Århus

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Det er de færreste bands på Spot-festivalen, der er synderligt erfarne. Et faktum, der af naturlige årsager ofte er mærkbart. Århus-gruppen Coco Moon er i sig selv forholdsvis ny, men de fem musikere har i en årrække givet den som hårdrockere under navnet Magnum 44. Nu er lyden drejet i en langt mere poppet retning, hvor flere korte og powerfulde numre lokker lytteren imod dansegulvet. En to måneder gammel ep har kastet et par radiohits af sig, og på GAFFA strålede Coco Moons navn da også fra krystalkuglen, da vi ved årsskiftet gav vores bud på fremtidens stjerner.

I Pickup Scenens isnende blå skær træder de fem musikere frem foran et halvstort publikum og udstråler fra første nummer, at her er tale om et perfekt sammenspillet band. Drengenes guitar, bas, trommer og synth er fint arrangeret, og Nana Odderskærs lyse frontvokal er herligt sensuel.

Vi starter med et par lette popnumre, der dog giver plads til både tamburin og en fløjtesolo, der afstedkommer overvældende jubel. I tredje nummer drejes lyden i en anelse mere rocket retning, inden vi for alvor udfordres i højdepunktet "Trip". Nana Odderskærs synger glimrende, guitarerne knirker, og det hele indhyldes i en legesyg keyboardlyd. 

Bandets søgen efter varierede græsgange spores tydeligt hos publikum. Nogle svejer, andre danser, nogle tredje storkysser, og alle lader til at nyde det.

Et helt stille nummer faldt noget igennem. Nok er nummeret i sig selv fint, men teltscenens placering midt i et område med boder, grønne arealer og deraf masser af snak umuliggør den fortjente opmærksomhed. 

Tamburinen slår dog hurtigt takten an tilbage på den mere dansevenlige sti, hvor P3-hittet "DDR" genvinder publikums opmærksomhed. Alle fem musikere færdes som tidligere omtalt særdeles hjemmevant på scenen, og det medfører en herligt smittende udstråling.

Vi slutter med to mere rockede numre og når på den måde rundt i flere musikalske afkroge og konstaterer, at Coco Moon mestrer de fleste. 

Nana Odderskær forlader for en stund en scene indhyllet i røg og overlader opmærksomheden til en drømmende guitar- og synthesizerudflugt fra drengene, inden hun ledsaget af overvældende publikumhyldest selv vender tilbage for at slutte af i et intenst støjende og blitzende inferno. 

Herfra anbefales et "hold øje med" og trakteres med fem fortjente stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA