x
White Lies : Skive Festival

White Lies , Skive Festival

White Lies : Skive Festival

Anmeldt af Troels Frøkjær | GAFFA

Engelske White Lies har på trods af kun at have udgivet en enkelt plade, albummet "To Lose My Life" i februar 2009, givet koncert i Danmark hele otte gange. De har blandt andet varmet op for Coldplay.

Forsanger Harry McVeigh takkede da også flere gange for den varme danske velkomst og bedyrede, at der ikke var noget, bandet hellere ville end spille på en solbeskinnet dansk festival som denne. Derudover lovede de, at næste gang vi så dem, ville de have et nyt album at præsentere. Vi fik et enkelt nummer fra det kommende album, sangen "Bigger Than Us".

White Lies er på ingen måde nyskabende i deres musikstil, men populære hos et stort dansk publikum.  Bandet sammenlignes ikke uden grund ofte med post-punk-gruppen Joy Division.

De fire musikere på scenen spillede et tæt velspillet lille sæt på under en time, med den typiske engelske lyd, der fik mig til at tænke på Suede, men faktisk også på et band som Doors i bandets mere balladeprægede stille numre med de dybe mørke keyboardklange. Setuppet var så spartansk, som det næsten lod sig gøre på den enorme scene og var så langt fra gårsdagens Rammstein-opsætning som muligt.

Da vi fik det store White Lies-hit "To Lose My Life", gik pladsens forreste rækker totalt amok i fællessang, fælleshop og hænderne over hovedet og sang i kor "Let's grow old together and die at the same time". Ikke ligefrem solskinsoptimisme, men betegnende for White Lies' sange, lyd og fremtoning. White Lies virker nærmest besat af dødstemaet.

Bandets andet hit "Death" med sit hårdtslående og effektive riff var blandet med brede keyboardklange på en virkningsfuld måde, der fik publikum op i gear igen. Desværre var koncerten da slut, næsten inden den nåede for alvor at komme i gang.

Der var ingen ekstranumre, og koncerten varede som sagt under en time. Vi glæder os til, at White Lies har flere mørke sange med til os næste gang. Så satser vi på mere passende gråvejr til den tid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA