x
Ignug: Pavilion Junior, Roskilde Festival

Ignug, Pavilion Junior, Roskilde Festival

Ignug: Pavilion Junior, Roskilde Festival

Anmeldt af John Fogde | GAFFA

Jeg har ikke den fjerneste idé om, hvad Ignug betyder, eller hvad der får fire gutter fra Esbjerg til at kalde sig Ruby Renaissance, Tom Budiansky, Mingo Starr og Project 251. Men den slags detaljer blev hurtigt glemt, da musikken spillede, og hold da op, hvor den spillede.

Bandet havde en Spot-koncert og en KarriereKanonen-sejr med i bagagen, men udadtil virker de bestemt ikke som om de lige er landet på den danske rockscene. De fire herrer stillede i spraglede kostumer og virkede særdeles veltilpas foran det fyldte telt, hvis begejstring for bandet voksede sang for sang.

Allerede fra første sang var det tydeligt, at bandet havde noget særligt, da frontmanden Ruby byggede melodien op fra det helt skrøbelige til et råt og intenst miks af Prince og MGMT. Den stil kørte videre på singlen "The Power Of Truth", der er blevet spillet på P3, og undervejs blev koncerten endnu mere hårdtpumpet og klub-orienteret.

Dette fik publikum til at hoppe op og ned under de sidste to numre, så det virkede lidt sært, at bandet stoppede koncerten efter kun 35 minutter, da folkets reaktion var på det højeste. Det er dog svært at kritisere et band for at have selvtillid nok til at forvente, at folk ville have et ekstranummer til deres første Roskilde-koncert. Så de kom ud igen og leverede et tydeligvis planlagt ti minutter langt ekstranummer (som muligvis hed "Badass Pussy Lover"), der igen satte ild under folk.

Det er sjældent at se et stort set ukendt navn, der ikke engang har udsendt noget, vælte huset som Ignug gjorde. Det var en imponerede Roskilde-debut, og det bliver spændende at se, hvad gruppens næste skridt bliver.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA