x
Erik Hassle : Nibe Festival, Blå Scene

Erik Hassle , Nibe Festival, Blå Scene

Erik Hassle : Nibe Festival, Blå Scene

Anmeldt af Troels Frøkjær | GAFFA

Den 21-årige svensker Erik Hassle har kun udgivet en enkelt plade, albummet "Pieces", men er tilsyneladende allerede alle pigers helt, piger fra 5-21 år.

Jeg har gået til koncert jævnligt, siden jeg var 12 år gammel, og jeg har aldrig, jeg gentager aldrig, oplevet så mange skrigende piger skrige så højt samtidig på et sted! Jeg måtte gå væk fra scenen, fordi skigene ganske enkelt gjorde ondt i ørene. Men det var ikke Beatles eller Michael Jackson, der stod på scenen, men den 21-årige svensker fra Salem, der selv virkede ganske overrasket over det på alle måder overvældende publikum. 

Stemning, det var der i den grad i det totaltproppede blå telt. Så lad mig starte med at uddele seks stjerner til publikum.

Det, der forgik på scenen, stod desværre ikke mål med den næsten hysteriske stemning blandt publikum. Udtrykket var en smule mere råt, end sangene fremstår på pladen, men det reddede ikke de ret middelmådige popsange og den unge kunstner, som næppe holder flere sommersæsoner i træk.

Stemningen steg fra hysterisk høj til rødglødende, da Hassle og bandet først spillede mega-radio-hittet "Don't Bring Flowers" og som sidste sang det endnu større hit "Hurtful", som han også optrædte med til X Factor-finalen på dansk tv.

Svenske Hassle, der er bosat i London og arbejder på opfølgeren til debutalbummet "Pieces", talte under hele koncerten til os på engelsk, men det var svært at høre alt, hvad der blev sagt. Lyden på både sang og musik koncerten igennem var mudret og uklar. Hassle klagede selv over sin dårlige stemme og sagde, at det muligvis skyltes, at han havde været oppe og flyve ikke mindre end to gange denne dag. Ja, teenageidolet, der allerede kører i Porsche, er en travl knægt!

Efter kun en halv time på scenen proklamerede Erik Hassle, at det var utroligt, så hurtigt tiden gik, for nu stod de tilbage med sidste sang på sætlisten. Det var føromtalte "Hurtful".

Et enkelt ekstra nummer blev det til, og koncerten blev dermed presset op på 45 minutter. Det var efter min mening alt rigeligt. Men her er jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg er stærkt uenig med flere tusinde børn og unge på årets Nibe Festival klædt i sommer og sol.

Men thumbs up for den entusiastiske stemning, der hævede koncertoplevelsen fra de to en halv til tre stjerner. - Gi' den gas tøser! Vi voksne har alligevel siden tidernes morgen været for gamle til at fatte noget som helst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA