x
The Rumour Said Fire : Odeon, Roskilde

The Rumour Said Fire , Odeon, Roskilde

The Rumour Said Fire : Odeon, Roskilde

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

At sætte The Rumour Said Fire til at spille på Roskilde lørdag klokken 12.30 må siges at være tæt på genial timing. Gruppens let tilbagelænede, halvakustiske folk-pop er fortrinlig til et tømmermandsplaget publikum, og da lørdag viste sig at være en af årets hidtil varmeste dage, faldt det hele om muligt endnu mere i hak.

The Rumour Said Fire lagde dog ud i forholdsvis højt tempo med det endnu uudgivne nummer "Sentimentally Falling", som er at finde på gruppens kommende debutalbum, der udkommer til efteråret. En iørefaldende, hitpotentiel sag med forsanger og akustisk guitarist Jesper Lidangs og elektrisk guitarist og korsanger Søren Lilholts stærke vokaler i tæt samspil.

The Rumour Said Fire var, måske grundet varmen, ikke iført deres ellers obligatoriske skovmandsskjorter, men derimod T-shirts i rød, grøn, sort og gult - Søren Lilholt endda i gult fra top til tå, så hans tøj matchede hans lige så gule Fender. Scenelyset viste tilsvarende stærke farver på bagtæppet, og selvom lyset grundet det tidlige tidspunkt ikke var så skarpt, fungerede nuancerne glimrende bag de fire musikere på scenen.

Der er også masser af nuancer i The Rumour Said Fires musik, selvom de basale virkemidler er enkle: En (fortrinsvis) akustisk rytmeguitar og en elektrisk lead-guitar, bas, trommer, lidt slagtøj, en stærk, ofte falsetsyngende leadvokal, en fremragende korsanger i Søren Lilholt og også lejlighedsvis fint kor fra bassist Kasper Nissen. Og så en stribe fortrinlige sange - spillet med stor selvsikkerhed, hvor ikke mindst Søren Lilholts lyriske, meget elegante lead-guitar lyser op.

The Rumour Said Fire har haft stor succes med sidste efterårs ep "The Life And Death Of A Male Body" og ikke mindst singlen "The Balcony". Til efteråret udgiver de som nævnt deres første fuldlængde-album, og fulde af selvtillid åbnede de koncerten med en stribe af de nye sange, som publikum altså ikke kendte. Alligevel spredte bandet efterhånden god stemning blandt publikum, der dog lige skulle vågne. De nye sange er da også på samme høje niveau som numrene fra "The Life And Death Of A Male Body", og især førnævnte "Sentimentally Falling", midt-tempo-sangene "Dalai Lama" og "Alien" og den energiske "She" har hitpotentiale, mens den lange "My Dark Skin" med en lang, næsten gåsehudsfremkaldende outro, hvor Jesper Lidangs og Søren Lilholts stemmer og guitarer gik op i en højere enhed, var et højdepunkt af mere kunstnerisk karakter.

Storhittet "The Balcony" blev spillet midt i sættet til stor jubel blandt publikum - der dog var bedre til at synge med på "la-la"-passagerne end på den den temmelig ordrige tekst - og selvom man kunne frygte, at stemningen herefter ville dale lidt, nu hvor The Rumour Said Fires hidtil største succes var afviklet, bevarede bandet intensiteten på scenen og blandt publikum med blandt andet et par af de andre sange fra "The Life And Death Of A Male Body", de mere elektriske "Dance" og "In The Sour". Herefter var den ordinære del af koncerten slut, men vi fik heldigvis to ekstranumre, først den nye, helt akustiske og virkelig stærke "The Arrogant" og endelig ep'en fremadstormende "Evil Son".

Nu var publikum for alvor vågnet og klar til endnu en solbeskinnet dag i solen. Det er svært at bevare pessimismen. Også hvis man tænker på det album, The Rumour Said Fire har i ærmet. Der er noget at glæde sig til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA