x
Scissor Sisters : Nibe Festival, Store Scene

Scissor Sisters , Nibe Festival, Store Scene

Scissor Sisters : Nibe Festival, Store Scene

Anmeldt af Troels Frøkjær | GAFFA

Det amerikanske band Scissor Sisters bankede en skøn regnfest op i aftes som afslutning på en herlig Nibe Festival. Netop som bandet gik i gang, åbnede himlens sluser sig til en troperegn af dimensioner efter en bagende varm og smuk festival de første tre dage.

Vandet stod i store pytter på scenen, og forsanger Jake Shears var flere gange ved at falde midt i sin vilde dans. Men skoene blev smidt, og regnen og vandet blev en integreret del af showet.

Vi fik rigtig mange sange for den spritnye plade "Night Work", der udkom i mandags og indeholder en god bunke stinkende power-disco-hits, som er utrolig svære at få ud af hovedet, og som går direkte ned i dansefoden. Der er masser af sommerhits at tage af.

Jeg havde forventet et mere spektakulært show af det amerikanske band, som oprindeligt blev dannet i 2003 med udgangspunkt i New Yorks klub- og bøssemiljø. Effekter og show var der overraskende nok intet af, men jeg stod til gengæld under koncerten og blev helt glad for det faktum, fordi det gjorde opmærksomheden specielt på frontfigurerne Jake Shears' og Ana Matronics dans endnu mere intens. De leverede virkelig en utrolig smuk, energisk, fræk og kreativ dans hele koncerten igennem. Det var ganske enkelt skønt at være vidne til.

Del Marquis på guitar havde nogle fascinerende robotagtige moves, der var super cool og passede perfekt til den hårdpumpede disco med et godt skud hårdtslående rock i røven. En opskrift, der virkelig virker i Scissor Sisters' univers af gode melodier og imponerende sang- og danseevner.

Bandet spillede med en overlegen kraft og præcision, der var en sand fornøjelse at lytte til, specielt trommeslager Randy Schrager spillede, så korenglene sang.

Sex uden omsvøb

Når vi taler tekster hos Scissor Sisters, taler vi ikke om seksuelle undertoner, nej, her er både seksuelle undertoner, overtoner og mellemtoner. Når der for eksempel i "Harder You Get" synges "Harder you get, caught in my sweat, never too wet, to want it all", skal det tages helt bogstaveligt.

Ana Matronics tog på et tidspunkt mikrofonen langsomt i munden, og det krævede ikke nogen indgående analyse at tolke det budskab. "We all have to get wet sometimes", som hun sagde med et frækt smil. Og våde, det blev vi, men folk blev på pladsen, selvom regnen stod ned i stænger, dansede los, og havde en herlig fest.

Publikum gik som forventet helt amok på monsterhittet fra 2006 "I Don't Feel Like Dancin'" og "Take Your Mama" fra debutpladen, men egentlig var det de nye hits som "Fire With Fire", den stinkende frække "Whole New Way" og "Any Which Way", der angiveligt lød som Bee Gees, der stod allerstærkest, mens "Running Out" minder rigtig meget om Talking Heads. Men det gør absolut ingenting, når det, som i Scissor Sisters tilfælde, bliver gjort med så megen smittende livsglæde og musikalsk overbevisning.

Tak for en skøn skøn aften midt i regnen og tak for en enestående festival, hvor den gode stemning og det brede musiktilbud var at finde overalt. Næsten 100 koncerter på fem scener. Vi ses næste år til Nordjyllands smukkeste festival!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA