x
Kasabian : Orange Scene, Roskilde Festival

Kasabian , Orange Scene, Roskilde Festival

Kasabian : Orange Scene, Roskilde Festival

Anmeldt af Lars Löbner Jeppesen | GAFFA

Hjemme i England har Kasabian, med tre bundsolide plader i bagagen, lagt sig i spidsen af den britiske lad-rocks Premier League efter Oasis' opløsning og har i kølvandet prydet diverse magasinforsider, vundet priser og solgt plader og billetter en masse.

Deres hjemlige stjernestatus syntes dog ikke at være gået op for synderligt mange af Roskildes gæster, hvilket resulterede i en noget tom festivalplads. Bevares, dette var altså også Leicester-bandens første koncert på dansk grund, og det er nu engang svært at vinde masserne, når man af uransagelige årsager ikke laver opsøgende arbejde og promovering.

Heldigvis havde bandet i sinde at levere en fest til de fremmødte, og damp-barns-sangeren Tom Meighan prøvede endda at tale til vikinge-blodet i os, for at få festen helt i gear. Det havde han dog ikke behøvet, for musikken talte i den grad for sig selv.

Der blev lagt faretruende hårdt ud med fuldtræffere som "Fast Fuse," "Shoot The Runner" og "Where Did All The Love Go?", med beats som Falklandsbomber og hooks, som blev de serveret af Prince Naseem Hamed.

At Kasabian på seks år har opbygget sig et vægtigt sangkatalog, blev fornemt eksemplificeret, da de luftede den fantastiske b-side "Julia & The Moth Man," der i de fleste andre gruppers ører havde fortjent singlestatus.

I en fornem udgave af "The Doberman," med kuldegysende smuk trompetsolo, viste bandet deres alsidighed, for nok vil de blive sat i bås som ærkebritisk fadølsrock med et twist af Madchester-grooves, men i guitarist og hovedsangskriver Sergio Pizzorno har Kasabian en sangskriver, der har fuldt ud tjek på rockens abc, men samtidig er forfriskende fremadskuende.

Efter at have rundet Danmarkspremieren af med de ekstatiske ekstranumrene "Fire," "Vlad The Impaler" og "L.S.F. (Lost Souls Forever)" kan man kun håbe på, at Kasabian følger hurtigt op med det næste besøg herhjemme, for der er alt muligt grundlag for, at Kasabians momentum også kan overvinde danskerne.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA