x
Mofosteel: Mofosteel

Mofosteel
Mofosteel

Mofosteel: Mofosteel

GAFFA

Album / Bad Clam Recordings
Udgivelse D. 15.06.2010
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Bag Mofosteel gemmer sig Nils Brakchi, der langtfra er nogen årsunge på den danske musikscene. Han var bassist i det hedengangne Fielfraz og har siden samarbejdet med bandets sanger Claus Hempler.

Med Mofosteel står han nu frem som soloartist på et album, der lægger sig i lige linje fra Fielfraz over Claus Hempler. Det er nemlig en køligt distanceret pop- og rockmusik, som bestemt ikke fornægter sine rødder i den engelske new wave-scene fra 80'erne.

Mofosteel har sin egen charme, uden at den nogensinde finder sin endelige form. Nils Brakchi håndterer selv de fleste instrumenter og forsøger sig med en ikke overbevisende vokal. Hertil skal lægges, at sangene er indspillet over en fireårig periode, og det hele lyder derfor for selvgjort og selvtænkt.

Sangene står dog tydelige i deres skarpt aftegnede lydflader, men melodierne mangler liv og tempo for rigtigt at lykkes. Nils Brakchi vinder på den gennemførte stil, men nogen crooner er han altså ikke, og musikalsk lukker Mofosteel sig om sig selv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA