x
Bitcrush: From Arcs To Embers

Bitcrush
From Arcs To Embers

Bitcrush: From Arcs To Embers

GAFFA

Album / n5md
Udgivelse D. 26.07.2010
Anmeldt af
Ras Bolding

From Arcs To Embers er en remix-udgivelse, hvor navne som Bersarin Quartett, Jatun, Stripmall og Winterlight alle remixer forskellige numre oprindeligt tilvejebragt af electronicamusikeren Bitcrush, aka Mike Cadoo. Og så ville man jo normalt forvente en solid omgang svedig house og dansevenlig techno, som det sig hør og bør med sådanne remix-projekter, men ikke her. Nej, her går man nærmest i den modsatte retning og præsenterer i stedet afdæmpet chillout, dunblød ambient, søvnig shoegaze og en teskefuld new age.
 
Tanken om et remix-album, der for engangs skyld ikke er funktionelt dikteret som diskoteks- eller club-musik, er faktisk ganske forfriskende - problemet er bare, hvis man skal sige det lidt kontant, det er musikken ikke. Det meste af albummet er stilfuldt tilbagelænet og lidt vel marengspoleret, her og der rørt op med en smule smagfuld shoegaze og lidt samplet Brian Eno for kenderen.
 
Musikken er flot skruet sammen, teknisk fejler den ikke noget, og ringe er det her bestemt ikke. Men det hele bliver lidt vel kønt og der er ikke rigtig de store idéer i spil; og et par af dem savner jeg lidt som lytter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA