x
Mixtune For Cully: Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

Mixtune For Cully, Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

Mixtune For Cully: Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Det var en gammel kending, der stillede op som årets tredje Starfighters-finalist. Hovedmanden i Mixtune For Cully, den århusianske sanger og sangskriver Aage Hedensted, var tilbage i 2003 i Starfighters-finalen med sit andet, stadig eksisterende band Yellowish. Dengang blev det dog kun til en fidusbamse til sangerinden Laura Noszczyk. Tilbage i 2008 udgav Mixtune For Cully så det fine debutalbum "We Know Where The Aircrafts Hide", og der er et nyt på vej. Mixtune For Cully er dog endnu ikke brudt rigtigt igennem og er dermed kvalificerede til at deltage i Starfighters-finalen.

Mixtune For Cully stillede op med et stort liveband med - foruden Aage Hedensted på sang og skiftevis akustisk og elektrisk guitar - elektrisk guitar, bas, trommer, keyboard og hele to cellister, hvoraf den ene også til tider spillede på xylofon, andet slagtøj eller melodika.

Gruppen lagde ud med det gamle nummer "Daggers And Knives", men ellers bestod sætlisten primært af nye sange, der dog ligger i solid forlængelse af det ældre materiale. Det vil sige eftertænksom indiepop/rock med strejf af folk og en gennemført melankolsk tone, ikke mindst takket være de elegant klagende celloer.

Smukt og vemodigt var det, helt i tråd med de truende tordenskyer, der konstant hang over bøgeskoven i Skanderborg. Havde Mixtune For Cully spillet deres sang "Thunderstorms Ahead", var alt gået op i en højere enhed, men bandet havde dog ikke afstemt sætlisten med vejrudsigten.

Som sanger og sangskriver er Aage Hedensted helt igennem habil, og hans både solide og følsomme røst passer fortrinligt til de blåtonede sange, uanset om tempoet er højt, lavt eller midt i mellem. Ligefrem hitpotentielle er Mixtune For Cully måske ikke - om end det energiske afslutningsnummer "The Aircrafts" har toner i den retning - men det er et helt igennem sympatisk orkester, som fortjener mere medvind. Jeg glæder mig til at høre deres andet album.


I Starfighters-konkurrencen endte Mixtune For Cully uden placering.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA