x
Anna Stengade : Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

Anna Stengade , Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

Anna Stengade : Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Årets anden Starfighters-finalist var den københavnske sangerinde og sangskriver Anna Stengade. Musikken er rent elektronisk baseret pop, som i studiet er Anna, hendes laptop og forskellige keyboards - og i øvrigt indspillet hjemme i hendes lejlighed på Nørrebro. Live medbringer hun dog et band, dog stadig elektronisk fokuseret, idet det består af hende selv på sang og keyboard og yderligere to keyboardspillere og korsangere samt en mand på elektroniske trommer. Keyboardsene er primært ældre, analoge synths, blandt andet af mærket Korg.

Anna Stengade er i besiddelse af en okay, men dog lidt anonym og ordinær stemme og skriver nogle hæderlige elektropop-sange, hvoraf især de smågroovy og iørefaldende "In Control" og "Free Spirits" har visse hitkvaliteter, ikke ulig det, man hører hos de åndsbeslægtede Hannah Schneider og CallMeKat. Desværre virkede hendes live-setup lidt spinkelt. De analoge keyboards og de elektroniske trommer var generelt en kende tynde i lyden og gav et halvtomt lydbillede, og Anna Stengade skal nok arbejde mere med de musikalske detaljer og måske tilføje et eller flere "rigtige" instrumenter for rigtigt at fænge live.

Det hjalp hende selvfølgelig heller ikke, at et heftigt regnvejr brød ud i løbet af koncerten og skræmte alle andre end de mest hårdføre publikummer væk, men det skal naturligvis ikke lægges Anna Stengade til last. Og talent, det har hun bestemt.


I Starfighters endte Anna Stengade uden for placering


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA