x
Faithless : Bøgescenerne, Danmarks Smukkeste Festival

Faithless , Bøgescenerne, Danmarks Smukkeste Festival

Faithless : Bøgescenerne, Danmarks Smukkeste Festival

Anmeldt af John Fogde | GAFFA

Det er fem år siden, Faithless sidst gæstede Danmarks Smukkeste Festival, og hvad er der så sket siden da? Beklageligvis ikke ret meget. Der er retfærdigvis kommet to plader, men hits er fortsat noget, der hører 90'erne til, hvilket var skræmmende tydeligt, da den engelske gruppe lukkede Bøgescenen på festivalens første aften.

Gruppen, ledet af den som altid radmagre Maxi Jazz, kom godt igennem "Insomnia" og "God Is A DJ", uden at det dog vækkede samme euforiske stemning blandt folk, som det ville have gjort ti år tidligere, og derudover var det ret tilfældigt om publikum bed på eller ej. Andre sange blev løftet markant af en medbragt sanger, der ikke bare kunne sit kram, men også bidrog på en måde, der gav gruppen et Calvin Harrris-agtigt præg, hvilket samtidig trak gruppen med op i dette årti.

Han gjorde undervejs, hvad han kunne for at gøre koncerten til en nærværende oplevelse, og han stod også i centrum cirka en time inde i begivenhederne, hvor bandet forlod deres comfort zone og bevægede sig ud i ska-inspireret two step, hvilket var både overraskende og fantastisk. Her viste bandet deres engelske rødder, deres musikalske kunnen og deres evne til at rykke folk rundt uden at det nødvendigvis skulle handle om retro-trance. Det gav et meget stort løft, som desværre ikke blev fulgt op.

Og beklageligvis havde en stor del af publikum allerede forladt pladsen på dette tidspunkt, da de to store singler var blevet luftet, og klokken var blevet mange. Så i stedet for at denne del af showet kom til at stå som en imponerende kraftpræstation, blev det i stedet en pause for de få, inden bandet gik ud og kom ind igen.

Sidste salve inkluderede hittet "We Come 1", der naturligvis vakte jubel. Men her var æblerne blevet plukket, og folk var blevet mætte, så det var ikke noget, der kunne konvertere en middelmådig omgang fra et band, der står i stampe, til noget, som kunne karakteriseres som en folkefest på denne ellers så folkelige festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA