x
Iggy Pop & The Stooges: Enga, Øyafestivalen

Iggy Pop & The Stooges, Enga, Øyafestivalen

Iggy Pop & The Stooges: Enga, Øyafestivalen

Anmeldt af John Fogde | GAFFA

Den evigtunge Iggy Pop gik på scenen iført sorte jeans og en sort lædervest, og fire sekunder senere var vesten smidt bort, og resten af koncerten blev gennemført kun iført jeans og så den mest rå og læderagtige hud, der har siddet på en mand, siden Jack Palance gik bort.

Den dansende sadeltaske kastede sig øjeblikkeligt ud i "Raw Power", og med det var energiniveauet sat til lidt over en times underholdning, hvor den nu 63-årige James Osterberg konstant fløj rundt, vrikkede med hofterne, kastede med håret og hele tiden havde publikum i sin hule hånd.

Det var specielt sjovt at kaste et blik på storskærmen fra tid til anden og se nærbilleder af purunge norske jenter, der forgabt glanede, mens Iggy aggressivt sang "Search And Destroy" og "Gimme Danger". At have den magt, og specielt i hans alder, er ikke mange forundt.

Fjerde sang var "Shake Appeal", og her bad Iggy de lokale om at komme på scenen for at danse med ham. Omkring tyve festivalgæster var friske, og mens bassisten Mike Watt, der havde hele sit venstre ben i en stor skinne, forsøgte at komme af vejen, omfavnede sangeren de mange, der gerne ville brøle med i hans mikrofon.

De dansende fik efterfølgende et par ord med på vejen ("Even with the oil money, there are still evil little punks, who'll dance with The Stooges"), og herefter fulgte bandet op med det ene energiske nummer efter det andet.

Ikke overraskende var der stor begejstring for "Fun House" og "I Wanna Be Your Dog" - der har en af de vildeste introer i rockens historie, og den har på ingen måde mistet effekt i de sidste 41 år - men et lidt overraskende højdepunkt kom via "Open Up & Bleed", der ikke findes på nogen af gruppens fire studieudgivelser.

Her leverede Scott Asheton et undertiden ret skævt trommebeat, mens Iggy viste, at han kan langt mere end blot at snerre sine tekster. Sangen skulle være "om min ungdoms ulyksagligheder", og den blev en mulighed for sangeren til at vise, at hans stemme stadig har masser af kapacitet. Den blev desuden afsluttet ved at mikrofonen blev smidt i gulvet, og mikrofonstativet blev smadret mod gulvet, så det var ikke kun de subtile følelser, der blev fremvist.

Der blev rundet af med "Death Trip", og så "No Fun", der på ingen måde opsummerede aftenens koncert, i hvert fald ikke hvis man kun kigger på teksten. For Iggy Pop er 100 procent ren morskab at være i selskab med, og det er svært at komme i tanke om folk på den halve alder, der kan levere lige så meget energi og nerve.

Iggy Pop er en ener, og denne aften viste han ganske problemfrit og uden at få sved på panden, hvorfor han stadig kan fylde de største scener rundt om i verden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA