x
Panda Bear: Øyafestivalen, Oslo

Panda Bear, Øyafestivalen, Oslo

Panda Bear: Øyafestivalen, Oslo

Anmeldt af Monica Blegvad | GAFFA

Panda Bear aka Noah Lennox bød på nydelig elektronisk indie. Men de som kom for at se et show, måtte skuffede gå igen.

For Lennox gjorde ikke meget ud af sig selv på scenen. Han stod med sin guitar på scenen og kiggede ned i sin computer, mens de smukke toner strømmede ud. Stemmen bruges som instrument og ligger som et intenst og smukt lydtæppe over lag på lag med stemningsskabende lydeffekter og repetitive rytmer. Hvis man lukkede øjnene, var fornemmelsen et stort band med mange instrumenter og massiv tilstedeværelse.

Han har sagt om sig selv, at han er en "slow moving kind of person", noget der kommer til udtryk gennem det langsomme, finurlige univers, han bygger op gennem sine flydende, nærmest organiske lange sekvenser med intens stemmeføring over dybereliggende toner.

Det lød indimellem tæt på at være religiøs musik, ikke så overraskende med tanke på Lennox' fortid som religionsstuderende. Han er optaget af at leve et "spiritually aware life" og mener, at det at spille og optræde live er at sammenligne med religiøse oplevelser. Det var også fornemmelsen hos publikum under denne koncert, hvor man blev trukket med ind i et univers af dejligt suggererende musik, der opvejede den manglende kontakt til publikum. Det gav en følelse af at det var vigtigere at kunne mærke musikken og stemningen end at se en entertainer, som man netop ikke kan beskylde Animal Collective-medlemmet for at være.

Problemet var måske formatet på denne koncert, der blev holdt på Klubben-scenen, en overdækket scene hvor der ikke rigtig kom noget luft ind. Musikken var fantastisk, men det at stå op til sådan type musik, uden at rigtig kunne trække vejret, blev for meget for mange, og resulterede i en jævn strøm af publikummere på vej ud og ind hele tiden.   

Alt i alt var koncerten en fantastisk musikalsk oplevelse, men her blev rammerne for kummerlige til at kunne understøtte Panda Bears stærke format.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA