x
The Specials: Sjøsiden, Øyafestivalen

The Specials, Sjøsiden, Øyafestivalen

The Specials: Sjøsiden, Øyafestivalen

Anmeldt af John Fogde | GAFFA

Mens Robyn spillede på festivalens største scene, dansede et mere modent publikum på pladsen foran Sjøsiden-scenen til tonerne af Toots & The Maytals' "54-46 Was My Number" og en bid af "Enjoy Yourself (It's Later Than You Think)". Her var argyle, Fred Perry, tern og seler så langt øjet rakte, og da The Specials gik på scenen og satte i med "Do The Dog", et blandt mange covernumre fra deres 1979-debut, fik festen et spark med Doc Martens-støvlen i den helt rigtige retning.

"(Dawning Of A) New Era" fulgte, og kendte man primært gruppen for deres engelske nummer et-hit "Ghost Town" blev man nok lidt forbavset over det høje tempo, de syv bandmedlemmer og tre blæsere satte.

Den politisk bevidste gruppe lavede sjov undervejs, men berørte også racismeproblemer på "Doesn't Make It Alright" og flere andre sange, og bandets grundlægger og primære sangskriver, Jerry Dammers, var da også i sin tid manden bag hittet "Free Nelson Mandela". Dammers spiller dog ikke med i den version af The Specials, der har turneret siden 2008, så måske derfor var sangen ikke på sætlisten.

Det var til gengæld den forrygende "Nite Klub", bandets hitlistetopper "Too Much Too Young" og "Enjoy Yourself (It's Later Than You Think)", der afsluttede en koncert, hvor det var umuligt ikke at blive revet med, uanset om man kender The Specials eller ej.

Efter en kort pause kom bandet på scenen igen, men trods en række tilråb spillede de overraskende nok ikke "Ghost Town", men derimod "White Riot" med The Clash. Vi fik heller ikke "Really Saying Something", så den må vi vente på, til Terry Hall gendanner Fun Boy Three.

Det kan undre, at bandets nok mest kendte sang udeblev. Men derudover var det en fornøjelse at hænge med The Specials i fem kvarter, og selvom gruppen ikke har helt så mange mainstream-hits som Madness, så kan der ikke herske tvivl om deres subkulturelle vigtighed, og deres evne til at sætte gang i en fest.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA