x
David Rotheray: The Life Of Birds

David Rotheray
The Life Of Birds

David Rotheray: The Life Of Birds

GAFFA

Album / Proper Records
Udgivelse D. 16.08.2010
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Guitarist David Rotheray kørte musikalsk parløb med sanger Paul Heaton i The Beautiful South igennem næsten 20 år indtil bandet opløstes i 2007. Bandet var voldsomt populære i England med den storsyngende Paul Heaton, der også huserede i 80'erne med glad guitarpop i The Housemartins.

Med The Life Of Birds står David Rotheray på egne ben for første gang, og han har valgt en både snedig og overbevisende form til sin soloudgivelse. Albummets sange er skrevet af solisten, men alle fremføres af på fornemste vis af gæstevokalister, som er hentet fra den engelske folkscene.

The Life Of Birds udfolder sig som en meget blid og ofte henførende sangcyklus båret af stærke vokaler og nænsomme melodier. Albummets tone rammer en stærk melodisk folkpop, der sine steder ikke ligger så langt fra The Beatiful South, men stadig fremstår selvstændigt og yderst originalt.

Det er svært at fremhæve enkelte sangere frem for andre i disse strålende præstationer, men Jim Causleys er en stor fornøjelse at lytte til ligesom Eliza Carthys knastørre vokal. Og så er Eleanor McEvoy rygrislende i Almost Beautiful.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA