x
Kira: Look Up Ahead

Kira
Look Up Ahead

Kira: Look Up Ahead

GAFFA

Album / Mermaid Records
Udgivelse D. 06.09.2010
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sangerinden Kira Skov står helst ikke stille på det samme sted for længe ad gangen. Men hun haster heller ikke videre uden tanke for retning. Og så forbliver hun tro mod den indre rockhund, som hun alle dage har dyrket. Det må gerne være råt og usødet, og beskidte sange kalder hun selv sine nye skæringer, der viser en Kira, som stadig udfordrer sig selv musikalsk.

Look Up Ahead lægger sig naturligt i forlængelse af forgængeren The Rail Train, The Meadow, The Freeway And The Shadows, der var Kiras brud med hendes mangeårige backingband The Kindred Spirits. Sammen fik de aldrig indløst deres internationale ambitioner, og Kira startede forfra med en række mere søgende rocksange.

Det nye udspil har samme flagrende tilgang til sangene, og hun er fortsat mere end opsat på at ramme den snerrende amerikanske blues. Sangene er denne gang mere fyldte og melodien er med på de snørklede stier, som Kira begiver sig ind på. Det er en prunkløs rock, der i sine bedste øjeblikke også fremstår flammende klar. Look Up Ahead veksler mellem afdæmpede sange og en mere fortættet rock. Og i de stille stunder kan Kira i længden godt blive en anelse langmodig at lytte til, men hun virker dog fokuseret.

Albummet er indspillet på Island med den velanskrevne producer John Parish, der er mest kendt for sit unikke samarbejde med PJ Harvey. Nu er og bliver Kira ingen PJ Harvey, men hun synger stærkere og mere direkte end tidligere hørt. Selvtilliden synes i top hos sangerinden, og det lader sig høre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA