x
Nikolaj & Piloterne: Valby Town

Nikolaj & Piloterne
Valby Town

Nikolaj & Piloterne: Valby Town

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 20.09.2010
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Nikolaj & Piloterne har alle dage været gode for en solid omgang landevejsrock. Sådan et sted mellem Michael Falch og Big Fat Snake. Nikolaj sætter også en ære i ikke at være ligegyldig som sangskriver. Hans sange tager ofte udgangspunkt i egen navle, men flyver herfra videre ud i verden. På Valby Town kaster han til dels disse dyder overbord.

Nikolaj har nemlig besluttet sig for at lave et album, hvor sangene tør gå ned i tempo og handler også om livets lidt større spørgsmål. Sangskriveren lyder grangiveligt, som han er røget ind en heftig midtvejskrise i sine sange, der ser tilbage på livsforløbet og smager lidt af uforløste drømme. Det kan være godt grundstof til reflekterende sange, men på Valby Town bliver det uhyre banalt. Ikke mindst når temaet bliver musikeren og hans sange.

Musikalsk er der skruet gevaldigt ned for blusset siden forgængeren Mand! Men Nikolaj foretrækker stadig de stort udfoldede melodier, og med en dynetung 80'er-lyd på flere af sangene bliver resultatet ikke videre interessant. Snarere meget uhomogent.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA