x
Neil Young: Le Noise

Neil Young
Le Noise

Neil Young: Le Noise

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 27.09.2010
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Le Noise lever Neil Young højt på sin ikonstatus. Han har ligesom prøvet det meste og bevist, at han stadig hører til blandt de bedste. Derfor gør han, hvad der lige falder ham ind. Og på Le Noise er det kun stemmen og guitaren. Neil Young med sin pibende og undertiden umusikalske vokal og skiftevis elektrisk og akustisk guitar. Han har været her før, men denne gang har han ladet lydmageren Daniel Lanois sætte effekter på sang og guitar.

Daniel Lanois er berømt for sit samarbejde med navne som U2, Bob Dylan og Emmylou Harris, som han har tilført en varme og dybde i lyden. Men på Le Noise er han mere gået efter den sønderrevne elektriske guitar, som han så har kørt gennem sit isenkram. Resultatet er på mange måder Neil Young vintage, fordi man selvfølgelig ikke kan lave om på Neil Youngs udtryk, men man kan forfine og fremhæve sider af det.

Det lykkes på mange måder på albummet, hvor Neil Young som altid bekender sig til troen på kærligheden og tegner velkendte guitarfigurer i sin let maniske omgang med instrumentet. Med små indlagte og harmoniske akustiske mellemspil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA