x
Michel Belli: Tælle Til Ti

Michel Belli
Tælle Til Ti

Michel Belli: Tælle Til Ti

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 11.10.2010
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Stemmen og fraseringerne røber ham fra første strofe. Han er søn af ulven Peter Belli, og på sit andet album sætter han streg under denne kendsgerning. Faderen var nemlig rockrebel i 60'erne, og på Tælle Til Ti hylder Michel Belli beatmusikken i en række ruskende rocksange.

Man blæses omkuld i åbningsnummeret Tænk På Joe, der besynger en af rockens store rebeller Joe Strummer fra The Clash. Her er Michel Belli uforsonlig i sin desperate hvæsen og med et elegant lån fra David Bowies signatursang Heroes, så er rockhistorien kørt i stilling. Albummet fortsætter ufortrødent med den kæberaslende Mand Over Bord, der emmer af ren rock'n'roll.

Tælle Til Ti har han skiftet til modersmålet, og det danske sprog ligger langt bedre i Bellis mund. Albummet er produceret af guitaristen Lars Skjærbæk, og matchet er ganske godt med denne "troende" amerikaner, der helst gør tingene på den upolerede og enkle facon. Det er netop, hvad Michel Belli har eftersøgt på sit nye udspil, der måske ikke overbeviser på sangskrivningen, men til gengæld vinder på viljen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA