x
Søren Huss: Troen & Ingen

Søren Huss
Troen & Ingen

Søren Huss: Troen & Ingen

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 18.10.2010
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Troen på livet forsvandt på et splitsekund for Søren Huss, da kæresten og datteren blev ofre for en trafikulykke. Datteren overlevede med nød og næppe, men kæresten var væk. Troen & Ingen er beretningen om Søren Huss' vej tilbage til livet eller snarere hans desperate kamp for at genvinde troen på livet.

Og der er ikke meget klynkeri over sangeren fra Saybia på albummet, som er gennemsyret af opgivenhed og tvivl. Indledningssangen har den sigende titel Som Mejslet I Massiv Granit, og sådan fremstår sangene også. Som mejslet i en kulsort gravsten. Troen på livet indfinder sig dog også på albummet, men inden da har Søren Huss været igennem hævnlyst og alle sider af afmagten.

Troen & Ingen er samtidig sangskriverens solodebut, og modsat Saybia er teksterne på dansk. Her er Søren Huss en lige så udtryksfuld sanger, og trods den stærkt terapeutiske tilgang til sangene, så har han bestemt en fremtid som dansksproget sangskriver. Hans stemme er en af danskrockens mest udtryksfulde, når man ikke er bange for patos. Derfor formår han også at fremføre de dybt personlige sange med en troværdighed, som kun de få vil kunne præstere.

Sangskriverens åbenlyse sorgarbejde er albummets stærke og svage side. Man kan kun blive berørt af de hudløst ærlige sange, der kommer helt fra bunden af hans sjæl, men det kan også blive lige svulstigt nok, når det kommer helt frem i lyset.

Men Søren Huss har fundet en fin balance i sangene, der først og fremmest viser, at han er en solid sangskriver og en stærk sanger, der har lagt klynkeriet bag sig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA