x
!!!: Shibuya O-East, Tokyo

!!!, Shibuya O-East, Tokyo

!!!: Shibuya O-East, Tokyo

Anmeldt af Jon Frisk Carstensen | GAFFA

Der er stadig shorts og T-shirt-vejr herovre i solens rige. Dette sene sommervejr giver utvivlsomt folk noget ekstra energi; og ekstra energi skulle der til hvis man ville holde med !!! denne aften.

Den japanske post-rock-kvartet, "Lite", stod for opvarmning, og de leverede en tætspillet kraftpræstation, man ikke oplever alt for tit hos opvarmningsbands. Det var lige hvad der skulle til for at gøre publikum klar til aftenens hovedattraktion.

!!! (udtales Chk-Chk-Chk) lagde ud i et hæsblæsende tempo, og indenfor få minutter lå en  gennemsvedt forsanger Nic Offer, ude blandt publikum og crowdsurfede. Denne start på koncerten var en indikation på hvordan aftenen ville forme sig, og det var tydeligt at fest-o-meteret var skruet helt op til 11.

Sætlisten bestod hovedsageligt af numre fra gruppens nye album "Strange Weather, Isn't It?"; men hvor sangene måske skuffede en smule på stereoanlægget derhjemme i stuen, gjorde de sig langt bedre på scenen, ikke mindst på grund af et nærmest telepatisk sammenspillet band, og en forsanger der virkelig formår at holde festen kørende. Hofterne blev vrikket i bedste Elvis-stil, der blev kastet vandflasker ud over publikum, og han formåede endda at snige sig af scenen og pludselig dukke op bag publikum. Det var dog ikke blot gæk og løjer, men sceneshow og musik gik op i en højere enhed og det resulterede i en rutsjebanetur der sent bliver glemt.
Man frygtede lidt at luften ville gå af ballonen, men gruppen, og ikke mindst publikum, var utrættelige denne aften og holdt sømmet i bund, fra start til slut. Selv efter to ekstranumre var der ikke nogen træthed at mærke. Der måtte gerne været nogle flere numre fra de foregående album, men samtidig skal der bestemt ikke klages, og det var en herlig fest, fuld af finurligheder.

!!! gæster Danmark d. 20. november, og det ser ud til der er lidt af en fest at se frem til, såfremt de formår at holde tempoet i vejret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA