x
The Rumour Said Fire og Treefight For Sunlight: Studenterhuset, Aalborg

The Rumour Said Fire og Treefight For Sunlight, Studenterhuset, Aalborg

The Rumour Said Fire og Treefight For Sunlight: Studenterhuset, Aalborg

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

The Rumour Said Fire (*****)

Det er tydeligt med det samme. Fra det øjeblik frontmand Jesper Lidang kun ledsaget af keyboard og sin egen akustiske guitar orkestrerer det smukke titelnummer fra bandets anmelderroste debut "The Arrogant". Her er tale om et band, der på rekordtid har erobret et stort følge af fans i alle aldre. Mange af dem har fyldt Studenterhusets varme, mørke sal godt op. Og de får en varm og indlevende koncert fra det seks mand brede orkester.

Enhver frygt for "indiesk" generthed gøres til skamme. The Rumour Said Fire rider fornemt på det store publikums begejstring og fremstår omgående fulde af selvtillid og udstråling på en herlig tilbagelænet, uhøjtidelig og forbandet smuk måde. 

Hver af de seks bidrager fornemt til det komplette lydbillede, hvor tamburiner, mundharmonika og percussion står dejlig klart. De fine vokaler er i centrum, og de kendetegnende harmonier fungerer udmærket, om end de selvfølgelig enkelte steder er mindre tydelige end på pladen.

Sætlisten er tilpas blandet af numre fra debutalbummet og sidste efterårs ep "The Life And Death Of A Male Body", hvorfra "The Balcony" vækker genkendelse og lykke i en sådan grad, at specielt refrainet næsten overdøves af den messende sal. En anelse akavet, men på sin vis et fint billede på bandets store succes.

The Rumour Said Fire er dog langt mere end sidste års gennembrudshit og beviser fornemt, at deres rørende 60'er-inspirerede folkpop også i livesammenhæng så absolut lever op til det store publikums tårnhøje forventninger.

Treefight For Sunlight (****)

Opvarmningstjansen varetages af de lokale debutanter Treefight For Sunlight. De fire unge drenge har for nylig udsendt "A Collection Of Vibrations For Your Skull" på Oh No Ono-drengene Aske Zidore og Kristoffer Roms pladeselskab Tambourhinoceros. Der spores straks positive vink til netop Oh No Ono i den klaverbårne "A Dream Before Sleep", der også omgående giver prøver på to skrøbelige frontvokaler.

Efterfølgende tilsættes både guitar, bas og tunge trommer, og det sætter en opløftende fremdrift i flere af numrene, der har en herlig duft af sensommer over sig. Treefight For Sunlight har kun givet få koncerter før i aften, og det er umuligt at skjule. Først i Barometer-hittet "Facing The Sun" antydes for alvor overskud og løssluppenhed hos drengene, der da heller ikke distancerer sig en my fra de ti numre på debutalbummet. Det er heldigvis rigtig godt.

Kommende koncerter

30. oktober: Gimle, Roskilde
05. november: Fermaten, Herning
06. november: Musikteater Knudsens, Holstebro
11. november: Vega, København
12. november: Posten, Odense
13. november: Paradiso, Amsterdam
18. november: Forbrændingen, Albertslund
19. november: VoxHall, Århus
20. november: Sønderborghus, Sønderborg
25. november: Støberiet, Hillerød
26. november: Pitstop, Kolding
27. november: Kulisselageret, Horsens

Treefight For Sunlight supporter The Rumour Said Fire på hele touren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA