x
Souvenirs: Hinterland

Souvenirs
Hinterland

Souvenirs: Hinterland

GAFFA

Album / RecArt Music
Udgivelse D. 25.10.2010
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den ret finurlige duo Souvenirs har fundet den mere mørke og alvorlige tone frem på Hinterland, der tager favntag med livets større og eviggyldige spørgsmål. Det er ikke mindst døden og vores forgængelighed, der præger de fine og reflekterende sange på albummet, hvor erindringerne sættes i et skarpt perspektiv.

Derfor er det også slut med det mere iscenesatte sjov og ballade, som Souvenirs ellers har gjort det udi og endt som en underlig klon mellem kunst og danskpop. Sangteksterne har bestemt stadig et tvist, men den altid uskyldsrent syngende Sofie Bonde lægger en flot kølighed i de tvivlende sange, og Nils Torp rammer i sine kompositioner en ren og afdæmpet tone i den udbyggede visepop, som Hinterland kan karakteriseres som.

Der er ingen sæsonbetonede hits på albummet, hvor I En Stjålen Folkevogn dog har sine kvaliteter, men Hinterland er til gengæld Souvenirs' smukkeste album. Det klæder virkelig de to musikklovne at anskue sig selv og deres omgivelser med en mere kradsende alvor end den ofte letkøbte ironi.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA